Sanatate

1.500.000 de copii mor anual din cauză că nu au acces la vaccinuri

vaccin

1.500.000 de copii mor anual din cauză că nu au acces la vaccinuri/ sursa foto: www.google.com

Conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății, 1.500.000 de copii mor anual din cauză că nu au acces la vaccinuri, majoritatea provenind din țări precum Congo, Etiopia, India, Indonezia, Nigeria, Pakistan și altele, informează Ministerul Sănătății.

În ciuda acestor cifre îngrijorătoare, România are posibilitatea de a vaccina copiii gratuit împotriva unor boli grave. Cea mai recentă criză a lipsei vaccinurilor în țara nostră a fost legată de vaccinul hexavalent, atunci când firma Polisano a anunțat că nu mai poate distribui dozele de medicament convenite prin încheierea contractului, din cauza intrării în insolvență. Ulterior, Ministerul Sănătății (MS) a reziliat contractul cu firma Polisano și a achiziționat în regim de urgență 120.000 de doze ale vaccinului hexavalent.

Recent, fostul purtătorul de cuvânt al MS, Laurențiu Colintineanu, a declarat pentru News.ro că a fost semnat contractul pentru achiziția, în regim de urgență, a altor 255.000 de doze de vaccin, precizează Digi24 :A fost semnat contractul pentru achiziţia a 255.000 doze de vaccin hexavalent (Hexaxim, produs de Sanofi), pentru continuarea imunizării copiilor cu vârste de 2, 4 şi 11 luni, precum şi pentru recuperarea celor care nu au fost vaccinaţi din lipsa vaccinului”, a declarat Colintineanu.

Ministerul Sănătății semnase un acord-cadru cu firma Polisano însă aceasta nu l-a mai putut onora din cauza datoriilor foarte mari acumulate față de producător, acestea ridicându-se la câteva câteva mii de euro. Singura soluție pentru țara noastră a fost rezilierea contractului și importarea vaccinului pe nevoi speciale, în regim de urgență.

Vaccinul hexavalent se administrează nou-născuţilor şi combină, într-o singură doză, cele trei vaccinuri care se fac bebeluşilor la vârsta de două luni, patru luni, şase luni şi un an. Vaccinul este administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor, informează Mediafax.

 

 

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co