Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Întreprinderile mici și mijlocii fără tarife preferențiale

Afaceri

Întreprinderile mici și mijlocii fără tarife preferențiale/ sursa foto: www.google.com

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) nu vor mai beneficia de tarife preferențiale, în urma modificărilor actelor normative cu impact asupra domeniului achizițiilor publice, se arată pe site-ul Guvernului României.

Executivul a adoptat o ordonanță de urgență care modifică mai multe legi în domeniul achizițiilor publice, în contextul îndeplinirii condiționalităților ex-ante ce îi revin României în calitate de stat membru al Uniunii Europene. În acest sens, IMM-urile nu vor mai beneficia de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanția pentru participare și de garanția de bună execuție, cerute în achizițiile publice de bunuri, servicii și lucrări. Aceste modificări vin în contextul în care Comisia Europeană consideră că se creează astfel o discriminare pozitivă față de operatorii economici care nu au acest statut. Prin urmare, IMM-urile vor participa în aceleași condiții ca și ceilalți operatori economici la procedurile de atribuire a contractelor de achiziții publice și a contractelor de concesiune de lucrări și servicii.

Prin operarea acestor modificări legislative, se respectă prevederile “Acordului de parteneriat”, încheiat între Guvernul României și Comisia Europeană la 6 august 2014 în ceea ce privește dezvoltarea și implementarea Strategiei Naționale de achiziții publice. Acest lucru va conduce la asigurarea finanțării unor proiecte de interes public cum ar fi sănătate, protecția mediului, infrastructură, dezvoltare locală/regională, cercetare și dezvoltare, ocuparea forței de muncă și altele, se mai arată pe site-ul Guvernului.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co