Actualitate

Viitoarea generaţie specializată

La Universitatea Petrol-Gaze Ploiești se pregătește, în această perioadă, o nouă serie de cursanți la masterat.

Tinerii care doresc să își continue studiile după ce au obținut diploma de licență au avut, până la sfârșitul săptămânii trecute, posibilitatea de a se înscrie la masterat în cadrul UPG Ploiești. Candidații vor susține examenele în baza cărora vor intra sau nu pe locurile fără taxă chiar în această săptămână, în zilele de 14 și 15 septembrie. “Un absolvent de licență, indiferent de domeniul mare în care a studiat, știițele inginerești, științe economice, are competențe bine definite și anume: în general, el este orientat spre activități să fie executant, spre deosebire de absolventul de masterat, care are competențe suplimentare și care-i conferă posibilitatea de a-și desfășura activitatea în cercetare, în proiectare…”, a declarat, rectorul UPG Ploiești, Vlad Ulmanu.
Mai bine carte, dacă nu e de muncă
Cea mai cautată facultate din cadrul acestei instituții este, în continuare, cea de Științe Economice.
Tocmai de aceea aici sunt și cele mai multe locuri cu taxă la masterat, respectiv 1.420.
Cei mai mulți dintre tinerii înscriși au declarat că doresc să aprofundeze studiile pentru că oricum nu au găsit loc de muncă.
“M-am gândit că asta ar fi varianta cea mai bună, pentru că, având în vedere locurile de muncă bune din ziua de azi, ar fi bine să continui și altceva decât ce-am făcut în facultate”, a spus unul dintre tinerii care doresc să-și continue studiile.
“Am ales informatică, pentru că am făcut și facultatea în domeniul acesta și urmează să lucrez în domeniul acesta. În perioada scursă de când am terminat facultatea am reușit să găsesc o firmă și urmează să mă angajez la ea în lunile care vin”, a declarat un alt candidat.
Universitatea Petrol-Gaze a scos la concurs 425 de locuri subvenționate și 2.288 de locuri cu taxă.
Pentru cei care vor intra anul acesta, taxa de studiu este de 2.200 de lei pe an, iar cea de înscriere la admitere este de 70 de lei. Rezultatele se vor afișa pe 16 septembrie. Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co