Actualitate

Hrana de la UE pentru nevoiaşi

Persoanele defavorizate din judeţul nostru primesc alimente de la Uniunea Europeană. Peste 2.500 de tone de produse vor ajunge la sărmanii din Prahova.

Ajutoarele alimentare comunitare constau în 320 de tone de paste făinoase, 622 de tone de mălai, 125 de tone de biscuiţi, 1.244 de tone de făină şi câte 89 de tone de zahăr şi lapte praf. 88.815 de prahoveni vor beneficia de astfel de produse.
„Consiliul Judeţean Prahova a început distribuirea ajutoarelor constând în produse alimentare de bază, de la Uniunea Europeană către beneficiarii din judeţ. Un prim lot de alimente a fost distribuit în localităţile Vălenii de Munte şi Boldeşti Scăieni. Este vorba despre 70 de tone de produse, biscuiţi, mălai, paste făinoase şi făină”, a declarat purtătorul de cuvânt Consiliului Judeţean Prahova, Antoaneta Varga.
„Persoanele cu handicap grav şi accentuat, evident cele care nu sunt instituţionalizate, beneficiarii de venit minim garantat, şomerii şi pensionarii cu pensii până la 400 de lei”, a spus directorul Administraţia Serviciilor Social Comunitare Ploieşti, Doina Căpuz.

Şi le cară singuri
Din cauza crizei economice, nici Administraţia Domeniului Public şi Privat şi nici Politia Comunitară Ploieşti nu mai pot duce alimentele acasă la beneficiari.
Situaţia este cu atât mai grea pentru asistaţi, cu cât vor avea de cărat o cantitate aproape dublă anul acesta. Astfel, dacă anul trecut au fost împărţite câte 15 kilograme de făină şi 4 de zahăr, anul acesta fiecare dintre beneficiari va primi 1 kg de zahăr, 14 kg de făină, 7 kg de mălai, 3,6 kg de paste făinoase, 1,4 kg de biscuiţi şi 1 kg de lapte praf. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co