Editorial

Vara needucaţiei

Hotărât lucru, dincolo de caniculă şi de fierbinţeala politică dusă spre extrem, de ne arde rău la minte şi mai ales la buzunare, trăim o vară a lipsei de educaţie în România. Am trecut glonţul examinării, la foc automat, prin creierul viitoarei generaţii a naţiunii şi suntem în plină hemoragie concluzională. După Evaluarea Naţională, a venit rândul Bacalaureatului să se prezinte în toată splendoarea lui de băiat de băiat, incult, indolent, iresponsabil şi cum mai vreţi dumneavoastră.
Aş zice, totuşi, că în loc să ne ascundem la umbra semnelor de exclamare, ar trebui să băgăm de seamă că totul e aşezat în matricea existenţei fix după chipul şi asemănarea societăţii…
Copiii şi adolescenţii ne sunt în ton cu maturii poporului, deţinători de diplome de masterat fără acte de provenienţă.
Şi dacă mai punem la socoteală şi faptul că avem nu doar un ministru, ci chiar un prim-ministru acuzat de plagiat – uneori, moral vorbind, ghilimelele strâng mai rău decât cătuşele-, avem tabloul complet al abisului.
Din păcate, suntem atât de jos, încât nici măcar de la înălţimea Academiei Române nu se mai vede vreo luminiţă. Reprezentanţii ei, cei care ar trebui să ofere o scară a valorilor la care să ne raportăm, s-au compromis cu o divergenţă de idei dusă până la relativitatea totală a oricărui adevăr didactic.
Mă rog…, poate unii dintre ei sunt cam subiectivi… Că doar nu or fi predicativi. Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co