Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Un “cuibuşor de nebunii” mai puţin

În urma unui articol apărut  în ziarul Valea Prahovei, într-una din ediţiile lunii februarie, cu titlul „Din culisele poliţiei câmpinene”, prin care un cetăţean dezvăluia sub imperiul anonimatului, existenţa unor locaţii în care se practica prostituţia şi se comercializau băuturi alcoolice, Poliţia Câmpina a demarat cercetări. Protagonistul articolului, pe care îl denumisem „Costel” pentru a-i proteja identitatea, sublinia faptul că în ciuda informaţiilor pe care le dăduse poliţiştilor de mai multă vreme, cu privire la aceste aspecte, aceștia întârziau să intervină din motive pe care nu le înţelegea.

Nu a durat mult de la apariţia articolului în ziar şi telefoanele redacţiei au început să zbârnâie, la celălalt capăt al firului aflându-se anonimi care, nu doar ne confirmau cele afirmate de „Costel”, ci dădeau relaţii ample cu privire la activitatea sexuală intensă, dintr-un anume bordel din Câmpina, şi existenţa unei cantităţi de ţuică, de aproximativ 300 de litri. Informațiile culese au fost oferite şefului Inspectoratului Judeţean (IPJ) Prahova, comisarul Bogdan Despescu și, în mai puţin de o lună şi jumătate, au avut loc două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de proxenetism. La activităţi au participat și cadre ale Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi luptători din Serviciul Poliției de Intervenţii Rapide, acestea fiind coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Roadele descinderilor
Aşa cum reiese din comunicatul de presă dat de către IJP Prahova „la domiciliul lui N. Georgeta, au fost găsite C. Daniela de 39 ani şi D. Maria de 44 ani, iar în urma percheziţiei au fost ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi 250 litri ţuică. La domiciliul lui O. Petru au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Totodată, au fost identificate alte cinci femei care au desfăşurat activităţi de prostituţie la domiciliile celor doi, sumele de bani solicitate în schimbul întreţinerii de raporturi sexuale fiind cuprinse între 30 şi 50 lei, din care N. Georgeta şi O. Petru, percepeau o parte.
N. Georgeta şi O. Petru au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunere de arestare preventivă, iar pe numele lui C. Daniela şi D. Maria au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie”.

Degeaba ai putinţă, dacă n-ai bani
Aşa cum ne-a precizat şeful Biroului Judiciar din cadrul Poliţiei Câmpina, subcomisarul Marcel Bălan, au fost audiate în jur de 30 de persoane, în urma arestării celor doi proxeneţi. În prima fază, la intrarea în casa Georgetei N., apariţia luptătorilor SPIR a provocat un şoc persoanelor aflate în casă, proprietara spunând, în apărarea ei, că persoanele respective i-au adus… ouă. Pe de altă parte, în timpul audierilor unor pensionari, poliţiştii au avut surpriza de a asculta declaraţia unui octogenar care spunea că ar fi frecventat mai des locaţia dacă i-ar fi permis… pensia.
Un „client” găsit de noi a fost de acord să ne spună că frecventa încă de la sfârşitul anului 2005, locul respectiv: „Când  m-am dus din nou, cu altă ocazie, am găsit-o pe Ioana, fata aia de la Târgu Jiu. Mie, Georgeta nu mi-a luat niciodată bani. Pe urmă, când am văzut ceea ce se practică şi m-a întrebat ea, Ioana, dacă nu vreau şi… altfel, pentru a ridica preţul, nu m-am mai dus”, a povestit acesta, uşor jenat. Dacă dăm crezare „clientului” că frecventa din 2005 o locaţie aflată la doi paşi de Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr”, unde îşi au domiciliul şi poliţişti şi foşti poliţişti, e greu să nu te întrebi de ce a durat șapte ani ca poliţia să spargă un „cuib de nebunii”, oricât s-ar insista să se spună că „se monitoriza locaţia de mai mult timp”. E o scuză ce se poate întoarce cu uşurinţă, împotriva vigilenţei poliţiştilor câmpineni.

Unde dai şi unde iese cucuiul
Un alt aspect interesant este faptul că pe parcursul investigaţiilor noastre, nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că unul dintre anonimii care ne dădeau informaţii s-a dovedit ulterior a fi chiar unul dintre suspecții de proxenetism arestaţi. Probabil a considerat că poate fi o strategie de îndepărtare a cercetărilor din zona sa de activitate, numai că nu a fost singurul anonim care a furnizat informaţii solide, căzând oarecum, în propria capcană.
Între timp, cei doi suspecți au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, emise de către instanţa de judecată.
„Sunt mândru că informaţiile date celor doi poliţişti din cadrul Poliţiei Câmpina s-au confirmat, iar eu le-am putut fi de ajutor. Vreau să-i felicit nu doar pe ei, ci şi IJP Prahova, BCCO, SPIR şi procurorii care au instrumentat cazul. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc redacţiei ziarului Valea Prahovei, pentru sprijinul pe care mi l-a acordat. Sper ca pe viitor poliţiştii câmpineni să fie mai receptivi, atunci când primesc informaţii şi să nu mai aştepte ani de zile până se confirmă sau nu, ceva. Scuzele de rigoare pentru cei care se vor simţi lezaţi”, a ţinut să sublinieze personajul „Costel”, cumva, factorul declanşator al acestei acţiuni. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co