Actualitate

Căpuşele atacă şi în Prahova

„Boala cu o mie de feţe” pândeşte nemiloasă din iarbă! Este vorba despre afecţiunea provocată de înţepătura de căpuşe şi care, netratată la timp, poate afecta grav sănătatea. În Prahova, în mediul rural sunt cele mai mari probleme.

De la mijlocul lunii martie, de când vremea s-a încâlzit, în Prahova s-a observat o adevărată invazie de căpuşe. Cel puţin 70 de prahoveni au ajuns, până la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul de Boli Infecţioase „Movila”, din Ploieşti, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. ”Pentru persoanele care sunt înţepate de căpuşe, există riscul de a se îmbolnăvi fie de boala Lyme, fie de febră butonoasă. Sunt două boli provocate de doi agenţi patogeni diferiţi, însă extrem de periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Dan Decebal. ”Începând din 15 martie, cel puţin 70 de prahoveni s-au prezenta la spital după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Cei mai mulţi dintre ei sunt din mediul rural. Sunt patru cazuri de suspiciune de boală Lyme. Aşteptăm să vedem dacă se confirmă sau nu boala”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase “Movila”, dr. Cătălin Vişean.

Prevenirea e cea mai importantă
Mai rău este că la Ploieşti nu s-a luat nicio măsură de dezisecţie, până în prezent. Firma care se ocupă de astfel de servicii nu are căpuşele pe lista dăunătorilor.
Medicii recomandă prahovenilor să nu meargă desculţi prin iarbă, să-şi deparaziteze animalele de casă, iar copiii mici să fie verificaţi atent atunci când se întorc de la joacă.
Anul trecut, 16 prahoveni s-au îmbolnăvit de boala Lyme şi alţi 16 de febră butonoasă. M. B.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co