Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Mistreţii fac legea la Râfov

Niciodată o nenorocire nu vine singură. Asta se poate spune despre locuitorii comunei Râfov, care, după ce s-au văzut în toamnă cu culturile distruse de secetă, acum sunt din nou în necaz.

De data aceasta, vina o poartă porcii mistreţi. Aproximativ 90% din totalul suprafeţei cultivate a fost distrusă de animalele sălbatice care au trecut prin zonă. „Săracii oameni şi-au cheltuit banii puţini pe care îi au, pentru a-şi însămânţa terenurile şi apoi se aleg cu… pagube. Noi avem şi asociaţii agricole care au cheltuit foarte mulţi bani pentru însămânţări şi porcii au distrus tot, în proporţie de 90%”, a declarat primarul comunei Râfov, Mircea Chivu. Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Prahova susţin că au fost luate măsurile legale astfel încât animalele să fie ţinute departe de culturile oamenilor. ”1,8 miliarde de lei s-au cheltuit cu hrana pentru vânat, adică pentru porumb, lucernă…, şi continuăm să cheltuim pentru că este necesar. Banii pe care îi cheltuim acum erau programaţi pentru toamnă, însă doar aşa îi putem ajuta pe oameni: ca aceste animale să aibă suficientă mâncare pentru a nu mai veni să mănânce din culturi”, a declarat directorul AJVPS Prahova, Valeriu Bolgiu.

Supravegherea e obligatorie
Proprietarii de culturi au obligaţia de a-şi apăra singuri terenurile însămânţate. ”Proprietarii au obligaţia de a-şi supraveghea culturile pe timp de noapte. Noi avem doar un singur om la 10 mii de hectare, ceea ce este insuficient. Un  singur om nu poate face minuni”, a mai adăugat directorul Asociaţiei Vănătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova, Valeriu Bolgiu. Este al treilea an consecutiv în care la Râfov se înregistrează pagube însemnate din cauza porcilor mistreţi. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co