Actualitate

Accidentată pe trecerea de pietoni

O femeie de 50 de ani, din Ploieşti, a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, la sfârşitul săptămânii trecute, chiar pe trecere de pietoni, în zona Bulevardului Independenţei.
Şoferul unui autobuz a oprit pentru a-i acorda prioritate femeii, când, de pe cealaltă bandă, un autoturism condus de un şofer grăbit a lovit-o din plin. Imediat, la faţa locului a venit un echipaj al ambulanţei, care i-a acordat victimei primele îngrijiri, după care a transportat-o la spital.  ”Autoturismul cu număr de Cluj se deplasa pe banda doi şi pe banda întâi era un autobuz care a dat prioritate pietonului, fapt care l-a determinat pe acesta să traverseze.  Celălalt conducător auto, nu l-a observat şi l-a lovit direct pe trecerea de pietoni. S-ar fi impus să conducă preventiv în apropierea trecerii de pietoni şi dacă reducea viteza, poate că ar fi evitat producerea accidentului”, a declarat comisarul Mihai Călin de la Biroul Rutier Ploieşti. Soţia şoferului vinovat de accident a intrat în stare de şoc când a văzut ce s-a întâmplat. În stare de şoc a intrat şi unul dintre martorii accidentului, un bărbat de 46 de ani, care a scăpat ca prin urechile acului.  „A aruncat-o, a răsucit-o şi a dat-o de asfalt. Eu eram cu piciorul pe trecerea de pietoni, dar am avut noroc de nu m-a lovit şi pe mine. Nici acum nu mi-am revenit după spaima pe care am tras-o”, a declarat un martor. Martorii spun că zona este una extrem de periculoasă şi că aici se petrec des accidente. „În zona aceasta este necesar un semafor. Aici se circulă cu viteză şi unii şoferi acordă prioritate pietonilor, alţii nu. Eu am fetiţa la Liceul de Artă şi mereu îmi este teamă să nu i se întâmple un accident când traversează bulevardul”, a declarat o ploieşteancă. ”Este o trecere foarte periculoasă. Mereu se întâmplă accidente aici”, a declarat  o altă ploieşteancă.
În zonă s-a circulat cu dificultate mai puţin de o oră. Odată preluată victima de ambulanţă, viaţa acesteia nu a mai fost pusă în pericol.  M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co