Actualitate

Ultrajul te duce la închisoare

Nu e de mirare că din ce în ce mai mulți polițiști sunt jigniți sau chiar bătuți pe străzi. Legea din România nu le permite acestora să folosească armamentul din dotare decât în anumite condiții speciale și nici folosirea forței nu e permisă. Indivizii certați cu legea știu aceste lucruri și profită. Așa s-a întâmplat săptămâna trecută, când un prahovean şi trei buzoieni, cunoscuţi membri ai lumii interlope, au atacat doi polițiști. Oamenii legii fuseseră chemați să intervină la Posești, în cazul unei altercații în trafic. Unul dintre bărbații implicați în scandal a fost chemat la sediul poliției pentru clarificarea problemei și lucrurile au degenerat. “Pe drum, mai mulți cunoscuți ai acestuia, care se deplasau cu trei autoturisme, au blocat autospeciala poliției, unul chiar intrând în coliziune cu aceasta, împiedicând-o să se deplasaze mai departe. Întrucât persoanele turbulente aveau un comportament agresiv, în sensul că adresau cuvinte jignitoare polițiștilor și amenințări cu acte de violență, aceștia i-au somat, inițial, pentru a înceta aceste activități, dar somația nu a fost respectată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu.

Uz de armament
În această situaţie, unul din poliţişti a folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, fapt ce i-a determinat pe atacatori să fugă. Au fost repede prinși, însă, după ce oamenii legii au cerut întăriri. “Aceștia sunt cunoscuți membri ai lumii interlope din Buzău și Prahova, fiind specializați pe criminalitate organizată în străinătate”, a explicat inspectorul Daniel Radu.
Poliţiştii prahoveni, împreună cu procurorii de caz, au reuşit administrarea probatoriului și, după ce inițial cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au fost prezentaţi instanţei de judecată le-au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Totodată, autoturismele folosite de ei la comiterea faptei au fost reținute pentru cercetări. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co