Actualitate

Conductă strategică, tăiată de hoţi

Trei persoane care sustrăgeau bucăți dintr-o conductă strategică de apă au fost prinse în flagrant de jandarmii prahoveni.

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, care a acționat, săptămâna trecută, pentru prevenirea şi combaterea furturilor din conductele magistrale de transport produse petroliere, a surprins persoanele respective în zona localităţii Coada Malului. Mihai C. (39 ani), Silviu A. (22 ani) şi Gheorghe M. (21 ani), toți cu domiciliul stabil în localitatea Gura Vitioarei, au decopertat solul de deasupra conductei strategice de apă din cadrul obiectivului de investitii „Extindere ramura Teleajen firul 2 Valeni – Movila Vulpii” ce face parte din Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, aflată în conservare, pe o distanță de patru metri şi, cu ajutorul unui aparat de sudură oxi-acetilenică, au tăiat-o în șase bucăţi longitudinale. Conducta respectivă are, conform măsurătorilor, un diametru de un metru şi o grosime a pereţilor de un centimetru. Când au fost prinși, cei trei bărbați încercau să încarce bucăţile de conductă într-un atelaj hipo.
Acesta nu este primul atac infracțional asupra respectivei conducte. În 27 iulie, au fost tăiate patru bucăţi longitudinale  de doi metri lungime, provocându-se un prejudiciu de 15,5 miliarde lei vechi. Dat fiind faptul că al doilea furt a presupus tăierea unei cantități mai mari, se poate spune că societatea a fost prejudiciată cu peste 30 de miliarde de lei vechi.
Celor trei bărbați li s-a întocmit dosar cu acte premergătoare cercetării penale pentru furt calificat, dosar predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co