Actualitate

Tornadă la Ploieşti

Tornadă, incendiu, multe victime. Toate acestea s-au petrecut la Ploieşti, din fericire doar într-un exerciţiu de avertizare a populaţiei.

Miercurea trecută, la ora 11.15, sirenele au început să sune ameninţător, iar funcţionarii din Palatul Administrativ au fost evacuaţi după ce un incendiu simulat a izbucnit la etajul al treilea al clădirii. În scenariu, 20 de persoane au suferit intoxicaţii cu fum şi traumatisme din cauza geamurilor sparte şi a busculadei. Toate acestea au primit îngrijiri medicale.
„Riscurile în cazul unei tornade sunt multiple. În primul rând, leziunile traumatice care pot pune viaţa în pericol, la un moment dat, prin căderi de obiecte, prin distrugeri de bunuri, prin faptul că se pot produce busculade la ieşirea din incintele instituţiilor… În acest caz, se intervine cu echipaje medicalizate, se face triajul victimelor, apoi acordarea primelor îngrijiri”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae.
Pentru ca exerciţiul să iasă ca la carte, toată lumea s-a pregătit timp de o lună. Trecătorii nu s-au speriat de sunetul sirenelor, fiind obişnuiţi din alte vremuri, când aceste exerciţii se făceau mai des. Mulţi chiar şi-au amintit de perioada când sirenele sunau a război. „Când treceau avioanele pe deasupra oraşelor, nu mai ştiai unde să te bagi. Şi apoi, cine a auzit la noi de tornadă? Doamne fereşte!”, a declarat ploieşteanul Constantin Ion.
Oamenii nu cred, însă, că în cazul unui pericol real autorităţile ar face faţă.
La exerciţiu au participat 150 de pompieri, medici, asistenţi de la
SAJ Prahova, Protecţia Civilă, jandarmi, poliţişti şi voluntari de la Crucea Roşie.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co