Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ţepe cu ajutorul telefoniei mobile

Poliţiştii din Braşov au înregistrat, în cursul ultimilor doi ani, mai multe infracţiuni de înşelăciune, prin intermediul telefoniei celulare şi, în cele din urmă, au identificat suspecţii principali. În Prahova.

Aceştia expediau pe telefoanele mobile ale unor persoane un mesaj text, prin care îi anunţau că sunt câştigătorii unor premii substanţiale (20.000 euro), determinându-i, astfel, să depună la oficii poştale din municipiul Ploieşti, diferite sume de bani ce ajungeau până la 1.000 de lei. Oamenii legii au stabilit faptul că grupul infracţional era format din patru persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, care utilizau sute de cartele telefonice SIM pentru comiterea faptelor şi zădărnicirea aflării adevărului. Prin extinderea cercetărilor, au fost descoperite zeci de victime ale acestei grupări, domiciliate pe întreg teritoriul ţării.
Pe 21 septembrie, poliţiştii braşoveni au efectuat percheziţii domiciliare în locuinţele învinuiţilor din comunele Berceni şi Târgşoru Vechi, de unde au ridicat zeci de cartele SIM, zece telefoane celulare, bonuri valorice de reîncărcare cartele pre-pay, notiţe conţinând textul utilizat pentru inducerea în eroare a părţilor vătămate, notiţe conţinând sumele de bani încasate fraudulos, facturi de ridicare a mandatelor on-line expediate de părţile vătămate, precum şi alte înscrisuri din care reiese modul de utilizare a sumelor de bani obţinute.
Prejudiciul total cauzat părţilor vătămate, calculate de autorităţi, se ridică la aproximativ 45.000 de lei.
Cercetările continuă. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co