Administratie

Străzile Ploieştiului, la control

carotePatruzeci de artere de circulație din Ploiești vor deveni obiectul de studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Această decizie a fost luată de municipalitate și are drept scop verificarea calității lucrărilor efectuate pe străzile din Ploiești aflate în perioada de garanție.
“M-am decis să fac un control pe toate lucrările de investiții și reparații din ultimii cinci ani și nu neapărat cum arată lucrările, ci calitatea materialului folosit, pentru că intuiția sau, să spunem, niște informații, îmi spun că materialul folosit nu este corespunzător și, pentru a nu exista dubii, se iau aceste carote din diverse zone, de la toți constructorii, de la diverse lucrări și ne vom lămuri foarte clar dacă asfaltul folosit este corespunzător.
Iarna aceasta a fost grea cu adevărat, dar chiar și așa, prea multe străzi s-au făcut praf. De aceea consider că este normal să verificăm calitatea lucrărilor realizate din urmă cu cinci ani și până acum. Trebuie să vedem ce materiale au fost folosite și dacă acestea corespund cu contractele.
Nu vreau să mă gândesc că vom găsi firme cu probleme, deocamdată, dar vă pot spune că toate vor fi controlate”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.

Două luni de recoltări
Termenul de executare a contractului este de două luni calendaristice, iar predarea rezultatului analizei se va face în  termen de șapte zile de la prelevarea carotei (în limita a 14 carote prelevate o dată). Preţul unitar al carotelor de 5 cm este de 672 lei, fără TVA, autoritatea contractantă urmând a se încadra în valoarea totală estimată de 58.800 de lei, fără TVA.
Primarul spune că acest control e relevant chiar și pentru lucrări mai vechi. Reprezentanţii municipalității vor verifica modul de prestare a serviciilor prin recepții intermediare înainte de recepția finală.
Probele vor fi luate de pe străzi mari, ca strada Gheorghe Cantacuzino, pasajul DN72, strada Malu Roșu, Strada Gheorghe Doja, Găgeni, dar și de pe străzi mai mici, ca Stejarului, Crăițelor, Theodor Aman, sau Aurel Vlaicu. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co