Actualitate

Un cartier, dincolo de lumea civilizată

podul-vadului-(2)Locuitorii din cartierul Podu Vadului din Breaza, şi-au construit casele într-o locaţie defavorizată prin însăşi natura ei, respectiv într-un loc mlăştinos şi izolat, dar cum plătesc taxe și impozite așteaptă mai multe de la autoritățile locale.

Mihai Fotescu şi Lucian Costar, din Bucureşti, au case construite în cartierul Podu Vadului, pe Strada 23 August. Cei doi cetăţeni sunt nemulţumiţi de prestaţia administraţiei publice din Breaza, reproşându-i lipsa de implicare în problemele cu care se confruntă. Aceştia susțin că zona în care locuiesc este uitată de autorități, oamenii rezolvându-şi singuri problemele legate de utilităţi: gaze, apă, stâlpi de iluminat public. „Dorinţa de a se realiza iluminat public, de a se urbaniza această zonă, ne-a determinat, în nenumărate rânduri, să ne adresăm în scris autorităţilor cu problemele noastre. Ultima sesizare de acest gen a fost pe 26 aprilie, la care nu am primit niciun răspuns în scris, aşa cum cere legea, ne-am simţit desconsideraţi, ca orice cetăţeni plătitori de taxe şi impozite”, a declarat Mihai Fotescu.
Oamenii sunt nemulţumiţi şi de mizeria existentă în canalele mari, specifice, aflate lângă casele lor, în care se adună ape menajere și în care muncitorii care asigură lucrări la calea ferată, aruncă tot felul de gunoaie. În urma lucrărilor executate la pasarela de intrare în Breaza dinspre DN1, muncitorii au aruncat toate resturile de asfalt, sub pasarelă. Ei acuză şi faptul că maşinile de salubritate, pompieri şi salvare nu pot ajunge în zonă, din cauza pasajului de trecere peste calea ferată. Când lucrarea la acest pasaj părea a fi terminată, muncitorii au început să strice ceea ce făcuseră deja, pentru că greşiseră măsurătorile legate de înălţimea acestuia.

Vești bune
Întrebat despre toate aceste probleme care îi nemulţumesc pe locuitorii din zona respectivă, primarul orașului a dat asigurări că lucrurile se vor schimba. „Cunosc situaţia. Am fost la Ministerul Transporturilor, la secretarul general Doru Radian Tufă, care mi-a promis că rezolvă situaţia. Îl cunosc pe domnul Fotescu şi i-am spus şi cu alte ocazii că îi voi ajuta cu problemele lor. Într-o lună de zile, se rezolvă”, a declarat Nicolae Ferăstrăeru. Cu toate că răbdarea şi înţelegerea oamenilor a ajuns la limită, aceştia au acceptat acest termen de o lună, spunând totuşi, că vor sta cu ochii pe calendar.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co