Actualitate

Carne stricată, în piaţa centrală

carne-stricata-1Mare atenție la ce cumpăraţi din piață. O tonă și jumătate de carne stricată au găsit săptămâna trecută, într-un depozit al Halelor Centrale din Ploiești, inspectorii mai multor instituții de control ale statului.

Întreaga cantitate de carne și preparate din carne de vită și porc aparținea unei singure societăți comerciale, care își desfășoară activitatea în incinta Halelor Centrale din oraș. Marfa a fost confiscată și dusă la Protan, în vederea distrugerii, iar agentul economic a fost sancționat. Evident că, în apărarea sa, comerciantul a spus că acea carne era scoasă de la vânzare.
“Firma a fost sancționată, cu amendă contravențională de 45.000 de lei. Au spus că s-a întamplat pentru că li s-a defectat agregatul frigorific și au dus carnea în depozit, dar tot au fost amendați, pentru că nu au anunțat imediat DSV-ul că au cantitate mare de carne stricată”, a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare Prahova, dr. Viorel Bogdan

Și alte probleme
În aceeași piață, la o altă societate comercială, au fost depistate 60 de kilograme de pește stricat. “Tot la Hale, la o unitate de comercializare a peștelui au fost găsite 60 de kilograme de pește care organoleptic nu mai corespundea pentru a fi comercializat. Cantitatea a fost confiscată și unitatea amendată, pentru că marfa era la valorificare”, a explicat dr. Viorel Bogdan.
Controlul a continuat timp de mai multe zile, fiind verificată și în Piața Aurora Vest. Inspectorii au găsit mai multe uși închise, pentru că jumătate dintre comercianții din zonă s-au grăbit să  tragă obloanele. În aceste condiții, ploieștenii spun că se tem să mai cumpere carne și produse perisabile din centrele agro-alimentare.
“Se vede normalitatea, 50 închise, 50 deschise, iar cei care astăzi au fost controlați să fie lăsați, totuși, o perioadă, iar ceilalți care închid permanent de câte ori vine controlul, probabil că pentru ei trebuie să vină mascații”, a spus unul dintre cetățenii aflați în piață.
Așa că mare atenție atunci când cumpărați produse perisabile care, depozitate greșit, mai ales în această perioadă caniculară, se pot strica și dăuna grav sănătății dacă sunt consumate.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co