Actualitate

Societăţi doborâte de criză

Dosar-dosare-actePeste 130 de firme au trimis, în ultimii doi ani, adrese de insolvență Serviciului Public Finanțe Locale (SPFL) Ploiești. Copleşiţi de datorii pe timpul crizei economice, patronii acestor firme au fost nevoiți să pună lacăt afacerilor lor. Așa că au ales insolvența pentru a scăpa cât mai ușor posibil. Aceste firme îngroașă rândul celor intrate de câțiva ani în insolvență și de la care fiscul local încă mai așteaptă plata impozitelor. “În evidențele noastre avem 268 de dosare de insolvență ale firmelor. De aici trebuie să recuperăm peste 5 milioane de lei. Pe lângă această sumă, la bugetul local ar mai trebui să intre încă 4,6 milioane de lei, datorii ale unei societăți mari de stat, intrată în insolvență din urmă cu cinci ani”, a declarat șeful SPFL Ploiești, Gabriel Hodorog.
Fiscul local încă trage speranțe ca, în timp, ceva din vânzarea activelor acestor firme să ajungă și aici, deși posibilitatea este mică pentru că insolvenții au datorii mai mari la ANAF.
La 1 aprilie 2010, 3.300 de firme din cele 6.600 înregistrate, aveau datorii la fiscul local. Între timp, câteva dintre acestea au plătit, astfel că la bugetul local au mai intrat încă 6 milioane de lei. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co