Actualitate

Controalele RAR sunt tot mai dese

serviceInspectori ai Registrului Auto Român (RAR) din mai multe judeţe au efectuat, în perioada 14–17 iunie, 67 de acţiuni de control cu tematica “supraveghere piaţa auto – judeţul Prahova”.

Inspectorii de specialitate au mers atât la agenți comerciali care vând piese auto, cât și la unități de reparații și doar în trei zile au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 46.500 de lei.
La operatorii care comercializează piese de schimb şi materiale de exploatare auto au fost întreprinse nu mai puțin de 21 de acţiuni, aplicându-se amenzi în valoare totală de 19.700 de lei, în 16 cazuri dispunându-se oprirea de la comercializare a produselor neconforme cu cerinţele legislaţiei. La unităţi de reparaţii auto, s-au desfăşurat 46 de acţiuni și s-au aplicat amenzi în valoare totală de 26.800 lei.
Totodată, s-a dispus măsura complementară de oprire a activităţii, în cinci cazuri, şi cea de suspendare temporară a activităţii, în 13 situaţii.

Nereguli de tot felul
Principalele nereguli au ținut de efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere auto de către unităţi neautorizate, execuţia unor lucrări de reparaţii la autovehicule, la subansambluri şi sisteme, care pot afecta siguranţa circulaţiei, fără a respecta procedurile de lucru, care au stat la baza autorizării, lipsa avizelor metrologice pentru scule şi dispozitive de măsurat, cât şi existenţa unor dispozitive  confecţionate artizanal, neefectuarea inspecţiilor finale după realizarea de lucrări la sisteme pentru care legislaţia şi prescripţiile producătorilor le prevăd, nerespectarea prevederilor legislative, privind certificarea şi/sau omologarea echipamentelor,  pieselor de schimb şi materialelor utilizate la vehicule rutiere.  În urma controlului, unităţile neautorizate din punct de vedere tehnic au fost închise temporar. “Este a patra acțiune de control de amploare de la începutul anului, până acum, au mai fost efectuate controale și la reclamații și, totodată, Departametul Supraveghere Piață al RAR efectueaza controale special pentru a se menține capabilitatea tehnică a agenților economici”, a declarat directorul RAR Prahova, Gheorghe Necula.
Majoritatea agenților economici sancționați cu închidere temporară s-au prezentat la RAR Prahova şi au început procedura de autorizare pentru a intra în legalitate.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co