Actualitate

Stânca Tohani, scoasă din anonimat

Primul proiect cofinanţat cu fonduri europene, pentru gestionarea unuia dintre cele nouă situri Natura 2000 din Prahova, este în curs de implementare.

Este vorba despre Stânca Tohani, din comuna Gura Vadului, care face parte din lista cu arii importante şi protejate la nivel european. Proiectul are ca obiectiv conservarea a patru habitate şi a unor specii cum este planta Capul Şarpelui. Mai mult decât atât, proiectul va aduce un aport important şi la dezvoltarea turismului în această zonă rurală.
„Obiectivele proiectului sunt, în primul rând, evaluarea sitului din punct de vedere administrativ şi al elementelor naturale şi formularea principiilor de management ale sitului, prin efecturea de studii din teren şi inventarierea habitatelor de interes comunitar”, a declara managerul proiectului, Marina Ion.
“Sunt foarte mulţi oameni interesaţi de ariile protejate, dar şi mulţi pasionaţi şi observatori de natură. Dacă autorităţle locale vor avea idei şi vor dori să folosească acest sit pentru dezvoltare, o vor putea face. Este vorba despre turismul ecologic controlat”, a declarat Cornelia Popa, din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova.

Importanţă deosebită
Stânca Tohani are o floră extrem de bogată, fiind identificate 330 de specii de plante, dintre care 15 se află pe Lista Roşie Natională.
Valoarea totală a proiectului, cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională – Programul Operaţional Sectorial “MEDIU”, este de peste 181 de mii de lei. Termenul de finalizare a proiectului este luna iulie 2013. M. B.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co