Actualitate

Infracţiuni la locul de muncă

Lupul, paznic la oi. Asta se poate spune despre câţiva agenţi de pază care ar fi încercat să fure de la locul de muncă. Săptămâna trecută, şi un angajat ai unei societăţi comerciale a intrat în vizorul poliţiştilor, după ce a fost prins sustragând marfă din maşina de serviciu.

Şapte agenţi de pază ai unei societăţi comerciale din Ploieşti sunt suspectaţi de oamenii legii că ar fi furat mai multe role de cabluri electrice cu inserţie din cupru din firma la care lucrau.
„Se pare că suspecţii erau ajutaţi să scoată din incinta societăţii comerciale respective, bunurile sustrase, de un cunoscut al lor, care avea un autoturism înmatriculat şi care funcţiona în regim de taxi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Dan Radu. Agenţii de pază au adus societăţii un prejudiciu de câteva mii de lei. „Suspecţii au sustras la sfârşitul anului trecut mai multe role de cabluri electrice  şi  cabluri de cupru, cauzând societăţii comerciale, pe care o păzeau, un prejudiciu de 400.000 mii de lei”, a declarat inspectorul Dan Radu.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi complicitate la tentativă de furt calificat.

Nu le-a ieşit
Nu oricine poate lucra într-un depozit logistic aparţinând unei societăţi comerciale şi asta pentru că tentaţia este mare.
Au demonstrat-o mai mulţi tineri care până nu demult lucrau într-o astfel de unitate. Aceştia au fost surprinşi de către poliţiştii secţiei rurale  din Cocorăştii Colţ, când sustrăgeau din semiremorca unui autotractor mai multe bunuri, pe care le încărcau într-un autoturism parcat în zonă.
Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, după ce au luat produse dintr-un depozit logistic, conducătorul autotractorului şi un alt bărbat s-au întâlnit cu aţi trei suspecţi şi au sustras din camion bunuri în valoare de aproximativ 600 de lei.
„Au fost prinşi în flagrant de către poliţişti în timp ce descărcau dintr-un autotren, condus chiar de unul dintre ei, produse alimentare şi detergenţi, pe care le încărcau într-un autoturism aparţinând de asemena unuia dintre ei. Suspecţiilor li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Dan Radu.
Bărbaţii urmau să fie prezentaţi instanţei de judecată. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co