Actualitate

Şosele mai sigure în Câmpina

Numărul accidentelor de circulaţia a fost în scădere în 2011, pe raza municipiului Câmpina.

Efectivul de poliţişti rutieri din oraş a desfăşurat 155 de acţiuni şi a aplicat 5.698 de sancţiuni contravenţionale în 2011, cu 1.424 mai mult faţă de 2010. „Pentru fapte care au pus în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice s-au suspendat 275 de permise – mai mult cu 3 faţă de anul 2010-, dintre care 23 de permise pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Legat de această problemă a condusului sub influenţa alcoolului, pot să spun că a crescut foarte mult numărul infracţiunilor constatate, de conducere a autovehiculelor cu alcoolemie peste limita legală”, a declarat şeful Biroului Poliţiei Rutiere Câmpina, cms.-şef Cornel Dăncescu.

Alte nereguli în trafic
Pentru defecţiuni tehnice şi alte cauze s-au retras 306 certificate de înmatriculare, cu 30% mai mult faţă de anul 2010.
Statisticile se referă nu doar la municipiul Câmpina, ci şi la localităţile învecinate.
„Au mai fost suspendate 32 de permise pentru depăşiri neregulamentare. Pentru încălcarea regimului legal de viteză s-au aplicat 1950 de sancţiuni – mai mult cu 691- şi s-au ridicat 12 permise, iar la trecerea pe culoarea roşie a semaforului aflat în funcţiune s-au constatat 50 de fapte”, a enumerat cms.-şef Cornel Dăncescu.
Poliţia Rutieră Câmpina a desfăşurat de-a lungul anului şi multe activităţi de prevenire: 39 de şedinţe de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ şi mai multe concursuri din care cei mici să înveţe regulile elementare. Deşi nu cu o diferenţă foarte mare faţă de 2010, anul 2011 a avut mai puţine evenimente rutiere neplăcute. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co