Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Sporturi de iarnă

►Sinăianul Valentin Creţu, pe locul cinci la Campionatul Mondial de sanie
Unul dintre cei mai talentaţi sportivi al Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia este, fără îndoială, Valentin Creţu pregătit de antrenorul Alexandru Comşa (vezi foto). Pe pârtia de la Altenberg (Germania), Valentin Creţu, a luat startul în proba individuală a celei de-a 43-a ediţii a Campionatului Mondial de sanie.
La categoria sportivilor sub 23 de ani, sportivul sinăian a avut o evoluţie excelentă clasându-se pe locul al cincilea, iar în ierarhia generală s-a situat pe poziţia a 27-a.
Având un start mai puţin reuşit care l-a îndepărtat de primii clasaţi, sportivul de la CSO Sinaia a sosit cu timpul de 55,185 secunde, ratând, pentru numai şapte sutimi şansa de a se califica în manşa finală.
Faţă de primul clasat, germanul Felix Loch, care a stabilit şi recordul pârtiei, în prima manşă, diferenţa a fost de o secundă şi jumătate. Felix Loch şi-a adjudecat titlul mondial, chiar dacă, în manşa secundă, a avut o coborâre mai slabă, acesta impunându-se şi în ierarhia Under 23. Locul secund a fost ocupat de rusul Albert Demchenko, care l-a depăşit, în manşa a doua, pe sextuplul campion mondial, italianul Armin Zoeggeler. Acesta a devenit, astfel, primul reprezentant al Rusiei medaliat la un Campionat Mondial de la destrămarea Uniunii Sovietice.
►Juniorii Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu, s-au clasat pe locul 7 la ultima etapă de Cupă Mondială a sezonului
Echipajul de dublu al Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, format din Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu, a participat la ultima etapă din acest sezon a Cupei Mondiale de sanie rezervată juniorilor. Întrecerea a avut loc pe pârtia de la Oberhof, din Germania la care au luat startul un număr de 17 echipaje din 15 ţări.
Sportivii sinăieni, pregătiţi de antrenorii Alexandru Comşa şi Corina Drăgan, au avut o evoluţie meritorie, după ce în penultima etapă disputată la Winterberg au sosit pe locul 7.
În prima manşă, Şovăială şi Teodorescu au sosit cu cel de-al şaselea timp (39,445 sec., 100,58 km/h), la 0,6 secunde de primul echipaj clasat (Andri Bogdanov – Andrei Medvedev din Rusia). În a doua manşă, sportivii sinăieni au avut o coborâre mai puţin reuşită, sosind pe locul 12, cu timpul de 39,635 secunde (100,12 km/h).
Astfel, echipajul de la CSO Sinaia a încheiat pe poziţia a şaptea în clasamentul final, cu o întârziere de 1,568 secunde faţă de primul loc, pe care s-au situat germanii Tim Brendel şi Florian Funk, câştigătorii manşei secunde.
Trebuie să subliniem că în cadrul Campionatelor Mondiale de sanie rezervate juniorilor, desfăşurate pe pârtia de la Konigssee (Germania), reprezentanta Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, Loredana Şovăială, a participat în cadrul probei feminine.
Clasată pe locul 15 la Jocurile Olimpice de tineret, în urmă cu o lună, şi vicecampioană naţională de junioare, aceasta a încheiat pe locul 25, cu o întârziere de 4,950 secunde faţă de primul loc, obţinut de germanca Aileen Frisch.
În cele două manşe ale concursului, Loredana a sosit cu timpii de 53,952 secunde, respectiv 53,871 secunde.
La dublu, echipajul CSO Sinaia, format din Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu, campion naţional la juniori şi medaliat cu bronz la seniori, a înregistrat cel mai bun rezultat al României, sosind pe locul 14 dintre cele 22 de echipaje prezente la start.
Cei doi sportivi din Sinaia au luat parte şi la ultima probă a Campionatului Mondial cea de ştafetă. După prestaţiile modeste ale colegilor din echipa României, Mădălina Roşca (al 11-lea timp) şi Iulian Bunghez (al 10-lea timp), Şovăială şi Teodorescu au avut o evoluţie foarte bună, stabilind al patrulea timp la dublu. Însă, în ciuda rezultatului lor, echipa României s-a situat pe locul 9.
►În concursul de bob, Maria Constantin şi Mădălina Vlad, pe locul 11 la Campionatul Mondial de juniori
Pe pârtia de la Innsbruck, din Austria, a avut loc proba de bob feminin la Campionatul Mondial de juniori. De la CSO Sinaia au participat două echipaje, unul format din Maria Constantin şi Mădălina Vlad şi altul, din Ana Constantin şi Andreea Grecu (care au concurat, săptămâna trecută, la Jocurile Olimpice de tineret).
În prima manşă, Maria Constantin şi Mădălina Vlad au sosit cu al zecelea timp, 55,06 secunde, la 1,08 secunde de primul echipaj clasat, Christina Hengster şi Anna Feichtner. Cele două sportive ale clubului prahovean au fost la 19 sutimi de secundă de primul echipaj al României, Oana Diaconu / Christine Spătaru.
În a doua manşă, Constantin şi Vlad au mers în acelaşi ritm, situându-se pe locul 12, cu timpul de 55,11 secunde (+1,12 sec., 121,30 km/h), cu o poziţie înaintea echipajului românesc Diaconu / Spătaru.
În clasamentul final, Maria Constantin şi Mădălina Vlad au încheiat pe locul 11, cu timpul de 1:50.17 minute, la 2,20 secunde în urma câştigătoarelor, Christina Hengster şi Anna Feichtner, care şi-au adjudecat şi manşa secundă.
După ce şi-au îndeplinit obiectivul la Jocurile Olimpice de tineret, situându-se pe locul al şaselea, Ana Constantin (sora mai mică a Mariei Constantin) şi Andreea Grecu au încheiat pe poziţia 14.  Cristian SBARNEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co