Sport

Final în “Cupa oraşului Buşteni” la fotbal în sală – Echipa Zamora – o învingătoare merituoasă!

►După evoluţii excelente în care a “măturat” toţi adversarii întâlniţi, gruparea primarului Emanoil Savin şi a fiului său, Alexandros, şi-a adjudecat marele trofeu, învingând în ultimul echipa cartierului Valea Albă (scor 5-3).
►În “finala mică”, pentru stabilirea locurilor 3 – 4, după un joc de un real dramatism, în care, pentru desemnarea învingătoarei, a fost nevoie de prelungiri şi lovituri de la 7 metri, formaţia Silva a câştigat cu 7-5, în faţa celor de la Poiana Ţapului.

Finala pentru locurile III-IV
Poiana Ţapului – Silva 5 -7 d.l.d.(2-2; 3-3)
Deschiderea oficială a ultimului act din cadrul “Cupei oraşului Buşteni”-ediţia 2012, la fotbal în sală, eveniment sportiv de mare însemnătate ce a încheiat ediţia din acest an a zilelor oraşului de la poalele Crucii de pe Caraiman, a fost făcută de echipele din cartierele Silva şi Poiana Ţapului. Partida a fost cea mai spectaculoasă şi echilibrată din tot turneul. Am întâlnit un angajament fizic deosebit, faze spectaculoase la ambele porţi, parade ale celor doi portari, ratări, dar şi goluri, prelungiri şi lovituri de la 7 metri, tot ce este mai frumos şi spectaculos la un joc de fotbal.
După o primă repriză încheiată nedecis(0-0), cea care s-a desprins pe tabelă a fost  Poiana Ţapului, care a condus cu 2-0 prin reuşitele lui Zamfir, apoi a urmat o revenire superbă a celor de la Silva. Aceștia au egalat până la finele celor 60 minute de joc, iar în prelungiri au luat conducerea şi se părea că vor fi învingători. Însă, în ultimele 5 secunde de joc, Poiana Ţapului egalează şi duce meciul la lovituri de la 7 metri. Aici cei mai tari cu nervii au fost jucătorii Silvei, care au transformat patru din cele cinci lovituri, în vreme ce băieții de la Poiana Ţapului au ratat de două ori.
Finala pentru locurile I-II
Zamora – Valea Albă 5-3 (0-0)
A urmat marea finală a competiţiei în care s-au înfruntat cele mai bune echipe ale turneului: Zamora, neînvinsă până la acest joc, şi Valea Albă, o grupare cu jucători experimentaţi.
La această finală, în afara reprezentanţilor mass-mediei şi a majoretelor, Emanoil Savin ne-a oferit şi alte surprize printre care s-a numărat prezenţa în echipa sa a lui Dani Oţil, un transfer de marcă făcut cu o oră înaintea debutului jocului, dar şi comentariul făcut de reputatul şi inegalabilul Ilie Dobre, reporter la radio România Actualităţi, care a încântat pe numeroşii spectatori prezenţi în sală.
Având doi arbitrii de marcă, Bebe Zahiu şi Răzvan Ioana, care s-au achitat perfect de misiunea avută, după o primă repriză fără gol, a venit pauza care a dus la stabilirea tacticii pentru al doilea mitan. Cei de la Zamora au fost mai inspiraţi şi au deschis scorul prin Berbec, acesta reuşind alte două goluri din pasele lui Emanoil Savin. Ccorul era 3-0! Echipa adversă a avut o revenire şi a redus diferenţa la un gol, dar Dani şi Savin au făcut faze spectaculoase şi l-au servit pe acelaşi Berbec, care a marcat pentru 4-2. Apoi a mai înscri Valea Albă şi Emanoil Savin a pecetluit scorul final( 5-3).
Tuturor celor şase formaţii li s-au dat echipament sportiv, cupe, diplome, medalii – doar primelor trei clasate- şi premii în bani, totul ridicându-se la peste 350 milioane de lei vechi.  Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co