Actualitate

Solicitări neîntemeiate la Spitalul Orăşenesc Sinaia

„Populaţia trebuie să fie responsabilă atunci când apelează la serviciile medicale sau la intervenţia ambulanţei”. Afirmaţia îi aparţine directorului Spitalului din Sinaia, care s-a confruntat în ultima perioadă cu o serie de situaţii de-a dreptul uimitoare.

În afară de alarmele false, medicii şi asistenţii instituției medicale din Sinaia mai sunt puşi pe drumuri şi de persoane care se cred îndreptăţite să solicite ambulanţa pentru a-i transporta în diferite locaţii, deoarece nu au cu ce să se deplaseze. De fapt, medicii ar trebui să fie chemaţi numai pentru probleme de viaţă şi de moarte, însă în realitate, unii confundă serviciul de ambulanţă cu taximetria.
„Avem beţivi care ne vin zilnic şi ne consumă bani, iar în ţările civilizate li se face factură pentru ce cheltuie spitalul. La noi de ce ar fi altfel?
Pentru un vot? De votul beţivului nu are nimeni nevoie atâta timp cât alţi oameni nu au acces la cât le trebuie pentru sănătatea lor, deoarece irosim aceste resurse.
Există un caz în Sinaia care s-a prezentat în acest an de 67 de ori la Centrul de Primiri Urgenţe pentru că nu merge la medicul de familie, nu îşi ia tratamentul, nu îşi controlează tensiunea. Vine cu ambulanţa şi se întoarce cu taxiul acasă.
Eu nu cred că acestea sunt urgenţe adevărate. Ne-am trezit cu un tânăr la ora 3.00 dimineaţa să ne întrebe dacă a doua zi poate juca fotbal, deoarece îl doare genunchiul, iar într-o sâmbătă ambulanţa a fost solicitată de un bărbat din localitatea Secăria, care vroia să fie dus la Comarnic, pentru că nu avea cu ce ajunge.
Nu a avut nevoie de un serviciu medical, doar de ambulanţă, deoarece era târziu. Aceştia trebuiesc sancţionaţi şi vom face o propunere în acest sens”, a precizat directorul Spitalului Orăşenesc Sinaia, dr. Roman Tămăduianu.
Risc pentru alții
Din păcate, apelurile false și cele abuzive la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 pun în pericol viaţa oamenilor bolnavi, care nu pot solicita ajutor în momentul în care au nevoie, iar la Centrul de Primiri Urgenţe se iroseşte timp preţios pentru persoane care vin cu regularitate aici, doar pentru banale afecţiuni sau dureri, care ar putea fi tratate de medicul de familie.  Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co