Sanatate

Se caută O şi B negativ – Criză de grupe rare de sânge

Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Ploieşti e plin de oameni aproape în fiecare zi, dar solicitările spitalelor sunt foarte mari.

Oamenii sunt fie donatorii obişnuiţi ai Centrului, fie au rude bolnave pe care trebuie să le ajute prin donare de sânge. „Vin oamenii, pentru că au aparţinători bolnavi sau pentru că sunt donatorii noştri fideli. Chiar dacă este frig, avem acelaşi număr de donatori ca de obicei”, spune directorul CTS Ploieşti, dr. Georgeta Hanganu. Instituţia înregistrează aproximativ 80 de donatori pe zi. Mai rău este că sunt bolnavi de leucemie, de exemplu, care au nevoie de anumite grupe de sânge, la care unitatea este deficitară. „Avem nevoie de grupele 0 si B negativ, aşa că îi rugăm pe toţi aceia care au aceste grupe să vină să doneze. O fac pentru salvarea unei alte vieţi”, spune directorul Hanganu.
Zilnic, spitalele prahovene solicită aproximativ 60-70 de pungi cu sânge, la care se adaugă cererile venite din partea pacienţilor internaţi la unităţile sanitare din Capitală. De aceea, chiar dacă numărul donărilor este destul de mare, nevoia este şi ea în continuă creştere. R.E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co