Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Nămeţii creează probleme ambulanţelor

intarziere-la-interventii-(Zăpezile căzute în ultima perioadă şi intervenţia precară a autorităţilor pentru deszăpezire îngreunează accesul echipajelor de intervenţie la caz.

Deszăpezirea parţială făcută de autorităţi, care au eliberat mai ales arterele principale, în defavoarea străzilor laterale, dă mari bătai de cap cadrelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova. Timpul de răspuns la sesizările primite din partea cetăţenilor s-a mărit, în această perioadă şi există cazuri când sare de 15 minute, iar pacienţii trebuie salvaţi indiferent dacă afară sunt nămeţi sau e soare. „Sunt locuri chiar şi în Ploieşti unde nu putem intra cu maşina pe străzi, pentru că nu s-a făcut deszăpezirea. De multe ori, aparţinătorii vin cu bolnavii la spital pentru că echipajul nu poate ajunge la pacienţi din cauza zăpezilor foarte mari”, spune dr. Veronica Radu, din cadrul SAJ Prahova.

Probleme de oraş
În Ploieşti, de exemplu, sunt străzi care nu au văzut lama utilajelor de intervenţie sau materialele antiderapante. Şi aici sunt bolnavi care pot avea nevoie de ajutor oricând, iar echipajele de ambulanţă fac eforturi uriaşe să ajungă la cazuri. În plus, nu toţi participanţii la trafic înteleg să facă loc salvării când aceasta se deplasează la urgenţe. În judeţ, zone mai greu accesibile sunt, în special, cele din vecinătatea municipiului Câmpina. Bine că temperaturile sunt în continuă creştere, iar problema nămeţilor o  rezolvă  soarele. Chiar şi aşa, când sunteţi în trafic, indiferent de vreme, acordaţi prioritate ambulanţelor. Nu numai pentru că aşa e regulamentar, ci pentru ca aţi putea fi oricând în situaţia celui care are nevoie de salvare, după cum atrag atenţie ambulanţierii. R.E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co