Actualitate

Şoferilor din Câmpina li se pregăteşte un giratoriu

GIRATORIU-2Municipalitatea vrea să fluidizeze traficul în zona centrală, amenajând un sens giratoriu pe Bulevardul Carol I.

În bugetul local al municipiului Câmpina pe anul 2010, a fost prinsă și o sumă importantă, necesară pentru construirea unui sens giratoriu la intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada Pictor Nicolae Grigorescu. Ideea a fost mult timp vehiculată, mai ales de către şoferii cu experienţă, care au observat că în zonele unde există sensuri giratorii se circulă mult mai bine. „Sunt şofer profesionist şi am umblat prin toată Europa. În Franţa, de exemplu, predomină, în proporţie de 90% sensurile giratorii. Problema, în Câmpina, este că intersecţiile sunt foarte mici. Trebuie să ne mai gândim şi la camioane. Dar, sensurile giratorii sunt foarte necesare. Soluţiile trebuie să fie găsite de Poliţia Rutieră şi de autorităţile locale”, a declarat taximetristul Vasile Ionescu.

Teste, pentru început
Inițiativa aparține primarului Horia Tiseanu și, dacă cei din Consiliul Local vor fi de acord cu punerea ei în practică, se va putea trece la testarea acestei soluții menite să fluidizeze traficul. „Cred că este anul în care vom testa utilitatea unui sens giratoriu şi în municipiul Câmpina. Sensul giratoriu este deja proiectat, există şi un studiu de fezabilitate şi urmează să facem o licitaţie pentru lucrare. Numai să fie prinsă în bugetul pe anul 2010”, a declarat edilul Horia Tiseanu.
Dacă se va dovedi că această masură poate fluidiza traficul rutier, într-o zonă extrem de circulată a municipiului, este posibil ca şi în alte intersecţii, situate în zona centrală, să se renunţe la semaforizare în schimbul amenajării unor sensuri giratorii. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co