Actualitate

Sfaturi de sezon

–    Odată cu iarna, vine şi vacanţa de care cel mai mult se bucură cei mici. Chiar dacă zăpada se lasă cam mult aşteptată, ea va veni spre sfârşitul anului şi va strânge toţi copiii la joacă. Înainte de a termina şcoala, învăţătorii s-au gândit la siguranţa elevilor din clasele primare, astfel că aceştia au primit vizita celor care sunt în măsură să dea sfaturi utile pentru evitarea pericolelor: Poliţia Rutieră. „Am organizat o oră de educaţie rutieră. Am dat sfaturi generale, referitoare la modul de comportament pe stradă şi la şcoală, dar şi sfaturi pentru respectarea principalelor norme rutiere pentru a nu fi victime ale unor accidente nedorite”, a spus ag. şef pr. Petre Modruz, din cadrul Poliţiei Rutiere Câmpina.
Micuţii ştiu cum să evite pericolele şi au fost receptivi participând la discuţia interactivă. „Am învăţat că nu este bine să mergem pe stradă. O să circul pe trotuar şi o să trec pe zebră numai atunci când semaforul este verde”, a spus un elev. Este cunoscut şi faptul că nu au voie să se joace oriunde. Derdeluşul şi omul de zăpadă au locul lor… „O să mă joc numai în curte. Pe stradă nu avem voie, pentru că ne putem accidenta”, a completat o fetiţă.
Orele de educaţie rutieră se desfăşoară cu succes datorită unei foarte bune colaborări între conducerea unităţilor de învăţământ câmpinene şi agenţii din Biroul Poliţiei Rutiere. D. R.

–     Pentru că venirea sărbătorilor de iarnă este un bun prilej pentru infractori să facă bani necinstiţi inventând fel de fel de metode pentru a păcălii oamenii, poliţiştii prahoveni au demarat o campanie de prevenire a înşelăciunilor comise cu ajutorul tehnicii moderne. Fără îndoială, cea mai în vogă metodă este cea prin intermediul serviciilor de telefonie mobilă, mai precis prin SMS. Nu de puţine ori ni s-a întâmplat, multora dintre noi, să primim un mesaj text pe telefonul mobil, prin care să fim anunţaţi că am câştigat diverse premii, de la diverse firme, şi că, pentru a intra în posesia lor, suntem nevoiţi să cedăm (ca  garanţie, de exemplu) o anumită sumă de bani: transfer de credit prin intermediul unei cartele SIM sau prin virament bancar.
Ultimele victime care au fost păcălite prin această metodă sunt două femei, originare din Măneciu, respectiv Vălenii de Munte, ambele aşa-zise câştigătoare ale unor premii fictive, pentru care erau îndrumate să achite sume de bani cuprinse între o mie de lei şi șase mii de lei. Într-un final, cele două şi-au dat seama că la mijloc este o înşelăciune, aşa că au anunţat poliţia. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co