Imobiliare Valea Prahovei
Turism

“Cartier” de sezon – La munte cu rulota

cartier-ruloteCelebrul cartier de rulote de pe Valea Cerbului din apropierea staţiunii Buşteni prinde contur ceva mai devreme decât în anii trecuţi.

Turiştii au profitat de vremea bună de la munte şi fără să stea prea mult pe gânduri şi-au făcut bagajele, iar acum îşi montează corturile pe malul apei. Ca în fiecare an, aceştia îşi amenajează şi zona înconjurătoare cu flori, băncuţe şi duşuri. Primii sosişi spun că au aşteptat cu nerăbdare îmbunătăţirea vremii pentru a-şi putea amplasa “reşedinţa de vară”. Iar localnicii au sărit în ajutorul celor mai în vârstă. “Plătesc atâtea taxe… Vin, săracii, aici. Noi, cu schiurile, îi ajutăm… Eu sunt din Buşteni şi îi ajut de ani de zile pe oamenii care vin aici”, a spus un localnic. “Aici facem Paştele… Avem de gând să stăm până vine toamna. E cam devreme acum, dar acolo sau aici tot singur stăteam, aşa că îmi place mai mult aici, în zonă de munte”, a declarat unul dintre turiştii care deja s-a instalat la poalele Bucegilor.

Considerente sociale
Majoritatea “rulotiştilor”, după cum mai sunt numiţi cei care vin an de an pe Valea Cerbului, intenţionează să rămână aici cel puţin până la sfârşitul lui septembrie. Cei mai mulţi sunt pensionari sosiţi din toate colţurile ţării care, în afara faptului că fac economii, nemaiplătind timp de câteva luni utilităţile de acasă, au şi ocazia să-şi petreacă timpul în aer liber. Deocamdată, în zonă sunt aproximativ zece rulote, însă în zilele următoare se aşteaptă ca numărul acestora să crească mult. În mod normal, pe Valea Cerbului camparea la cort costă zece lei pe zi, însă pentru cei care vin şi intenţionează să rămână cel puţin o lună preţurile se reduc cu până la 70 la sută. În perioada următoare, administraţia locală va pune la dispoziţia turiştilor coşuri de gunoi, mese, băncuţe şi grătare. Adrian BURCEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co