Turism

Un călător de profesie

magop1Un român vrea să cucerească lumea la pas. Europa este deja prea mică pentru el.

Din 2007 până în 2009 a vizitat 321 de oraşe din România, dar şi-a dorit mai mult. De doi ani merge pe jos, a parcurs peste 20 de mii de kilometri, a vizitat 32 de ţări – majoritatea europene – ducând în spate steagul românesc şi a ajuns până la Cercul Polar. Foarte pe scurt, aceasta este povestea unui globetrotter care acum se pregăteşte de turul lumii.
Mirel Magop, un tâmplar în vârstă de 44 de ani, din Vatra Dornei, a avut ca punct de plecare în ultima sa aventură Parisul. A pornit în 2010, fără prea mulţi bănuţi în buzunare, cu un cort, un rucsac şi un aparat foto. “Vreau să-mi satisfac plăcerea de a merge pe jos, pentru că acesta este marele meu hobby şi nu numai că vreau să trec prin toate ţările, vreau să trec prin toate capitalele. Nu voi reuşi să trec prin toate…, dar măcar să încerc… Mai bine să încerc, decât să-mi pară rău că nu am făcut asta”, a declarat Mirel Magop, ajuns zilele trecute pe Valea Prahovei.

Idolii
Bărbatul şi-a propus să facă înconjurul lumii, dorind să egaleze recordurile echipei lui Dan Dumitru, care a parcurs 100.000 km. pe glob. Românul se descurcă destul de bine în conversaţii, mai ales în engleză şi franceză, iar când banii i se termină, munceşte pe unde poate ca să facă rost de alţii, folosindu-se de îndemânarea pe care i-o dă meseria de maistru tâmplar. Ajuns la Sinaia, pe drumul de întoarcere spre casă, Mirel s-a oprit la mormântul lui Badea Cârţan pentru a aprinde o lumânare. “Mi-am spus că ar fi bine să reeditez călătoria sa la Roma, dar trebuie să amân lucrul acesta pentru momentul când voi ajunge în România”, a mărturisit globetrotter-ul Mirel Magop.
Călătorul nostrum îl are ca reper pe Andre Brugiroux, francezul care a pornit în jurul lumii la vârsta de 18 ani şi care la 69 a vizitat şi ultima ţară care îi lipsea din palmares, Arabia Saudită. Adrian BURCEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co