Cultura

Servicii la standarde occidentale la Castelul Iulia Hasdeu

HASDEU-1Vizitatorii acestei instituţii de cultură au la dispoziţie audioghiduri şi calitatea crescută a serviciilor a dus la un record de vizitatori în anul 2009.

Unul dintre cele mai reprezentative lăcaşuri de cultură ale municipiului Câmpina, Muzeul Memorial Iulia Hasdeu a găsit reţeta succesului. Imaginea muzeului a fost promovată foarte bine în ultimii ani şi oferirea unor servicii de calitate vizitatorilor, precum audioghiduri şi info-touch, au avut efectul scontat. Nu mai puţin de 20.449 de persoane au trecut pragul castelului în cursul anului 2009. Este cea mai mare afluenţă de public, din anul 1995, când a fost deschis muzeul câmpinean. Astfel s-au strâns 90.000 de lei, din biletele de intrare şi suvenirele vândute.
De excepţie
„Contează foarte mult şi serviciile muzeale ultramoderne care sunt oferite aici, care-i impresionează pe vizitatori. Aceştia nu se aşteaptă să găsească într-un muzeu din Câmpina audioghiduri şi info-touch. Sunt două servicii pe care muzeele occidentale le oferă, iar în România suntem, cred eu, printre foarte puţinele muzee, doar trei-patru din ţară, care au asemenea servicii”, a declarat directorul instituţiei, Jenica Tabacu.
Dintre cele 20.449 de persoane care au admirat interiorul castelului, la capitolul vizite individuale, 1.331 au fost studenţi, 432 elevi şi 682 pensionari, la totalul acestora adăugându-se vizitatorii de grup. De exemplu, 9.833 de elevi s-au prezentat în cadru organizat. În ceea ce priveşte turiştii străini, numărul lor a fost de 339. Nu au lipsit nici persoanele care au avut acces gratuit, respectiv pensionarii, persoanele cu handicap, veteranii de război şi văduvele veteranilor de război. Peste două mii s-au încadrat în această categorie.
„Este pentru prima dată când în România întâlnesc acest mijloc de comunicare, numai afară am avut ocazia să vizitez astfel un muzeu. Este un lucru extraordinar şi muzeul este foarte interesant. Am auzit atâtea poveşti despre Bogdan Petriceicu Hasdeu şi Iulia Hasdeu, încât am vrut să-l vizitez”, a declarat Iuliana Roman, una dintre vizitatoarele seduse de personalitatea Iuliei Hasdeu.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co