Actualitate

Cadastru cu fonduri europene pentru opt comune prahovene

Opt comune din județul Prahova vor beneficia de servicii de cadastru și carte funciară, ca urmare a aplicării unui proiect cu fonduri europene.

Este vorba despre localitățile Ariceștii Rahtivani, Baba Ana, Dumbrava, Colceag, Valea Călugărească, Păulești, Albești-Paleologu și Târgșoru Vechi.

Acestea au fost au fost înscrise în acest proiect, ceea ce înseamnă că banii vor proveni aproape în totalitate de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Unele dintre aceste localități prahovene au fost selectate ca urmare a faptului că fac parte dintre comunele prin care va trece viitorul drum de mare viteză Ploiești-Buzău, așa cum este cazul comunei Dumbrava.

Achiziția se desfășoară pe 36 de loturi și se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei.

Selectarea localităților din zonele rurale a fost făcută în funcție de anumite criterii, de prioritizare, printre care se regăsește și aceea de a fi localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe și localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co