Actualitate

Se implinesc 58 de ani de la moartea arhitectului Toma Socolescu

Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Județean Prahova, în colaborare cu Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga”, comemorează 58 de ani de la trecerea în neființă a celebrului profesor arhitect Toma T. Socolescu.

Declarat post-mortem Cetățean de Onoare al municipiului Ploieștiului, arhitectul Toma T. Socolescu a fost una dintre personalitățile de prim rang ale orașului nostru, iar numele său reprezintă un punct de referință în domeniul artei și al arhitecturii, multe din construcțiile create de acesta fiind clasate, în prezent,  drept monumente istorice.

Autor al planurilor care au stat la baza construirii unor importante edificii ale orașului nostru, cum ar fi Halele Centrale, Catedrala ”Sf. Ioan Botezătorul”, fostul  Palat al Justiției, actual Palat al Culturii, Palatul Școalelor Comerciale, astăzi sediul Colegiului Național “I.L. Caragiale”, arhitectul Toma T. Socolescu a fost și fondator al Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, dar și al Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.

De-a lungul vieții sale, pe lângă dezvoltarea arhitecturii civile și religioase a orașului nostru, Toma T. Socolescu a fost cunoscut și ca un susținător al patrimoniului arhitectural autohton, restaurând și protejând clădiri cu o valoare istorică deosebită.

Renumitul arhitect Toma T. Socolescu va fi omagiat marți, 16 octombrie 2018, începând cu ora 11.30, în Rotonda Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, în cadrul unui eveniment care va cuprinde un scurt documentar al vieții și operei sale, urmat de depuneri de flori la bustul acestuia, situat în fața Halelor Centrale, informează Primăria Municipiului Ploiești.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co