Imobiliare Valea Prahovei
Social

Se întocmesc dosarele pentru locuinţele sociale

Persoanele din stațiunea Sinaia, evacuate din casele naţionalizate, au şansa de a avea un nou cămin.

Asta, deoarece lucrările la cele cinci blocuri sociale, se apropie cu paşi repezi de final. Acum, urmează o nouă etapă pentru solicitanţi: cea a întocmirii dosarelor pentru întocmirea unui punctaj. Trei imobile au fost ridicate în ultimul an pe malul Spitalului, iar alte două, în spatele Colegiului „Mihail Cantacuzino”.
În total, au fost construite 140 de apartamente, care vor fi acordate  cetăţenilor, în funcţie de mai multe criterii de evaluare. Toţi cei care au depus cereri pentru obţinerea unei locuinţe sociale vor trebui să întocmească câte un dosar, iar toate cerinţele vor fi comunicate în cadrul unei şedinţe organizate miercuri de primărie, la care sunt invitaţi să participe toţi solicitanţii. „Îi invit pe toţi cetăţenii care sunt în această situaţie pe data de 2 martie la Casino, unde împreună cu colegii mei din Departamentul locativ şi locuinţe, să le explicăm pe îndelete cum se întocmesc dosarele, cine are dreptul la repartizare, ca să nu apară probleme. Cine nu-şi întocmeşte cum trebuie dosarul are şansa să piardă puncte şi aş vrea ca evaluarea să fie corectă. Criteriile au fost aprobate în ultima şedinţă a Consiliului Local şi am făcut criterii extrem de clare pentru a nu exista dubii sau contestaţii. Blocurile pentru evacuaţii din casele naţionalizate sunt într-un stadiu avansat de finalizare. Decât un singur bloc a fost lăsat mai în urmă, însă sperăm ca anul acesta cu sprijinul Ministerului Dezvoltării şi Turismului, să finalizăm locuinţele”, a explicat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Angajaţii departamentului locativ din cadrul Primăriei Sinaia vor oferi gratuit consultanţă localnicilor care solicită acest lucru. După depunerea dosarelor, administraţia locală va acorda câte un puctaj fiecărei familii care îndeplineşte criteriile de acces, apoi se va realiza o listă de priorităţi. Până în momentul de faţă, în Sinaia au fost depuse aproape 600 de cereri pentru cele 140 de apartamente sociale.  Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co