Social

Vrem banii înapoi!

Aplicarea cotei de contribuţie la sănătate de 5,5% pentru toţi pensionarii, i-a scos pe prahoveni din case, chiar dacă vremea de afară nu a fost prietenoasă.

Peste 200 de persoane au venit marţi la Casa de Pensii Prahova pentru a depune o cerere prin care, speră acestea, li se vor returna sumele oprite. Potrivit noilor reglemetări în domeniul sănătăţii, persoanele ale căror venituri din pensii depăşesc 740 de lei datorează contribuţia lunară pentru asigurările sociale de sănătate în cuantum de 5,5%. Prin aplicarea acestui procent, nu pot rezulta pensii mai mici de 740 lei. Cei mai mulţi dintre pensionarii veniţi astăzi la Casa de Pensii Prahova nici nu mai ştiu unde au auzit că aşa trebuie să procedeze, dar au stat ore în şir la cozi pentru a depune aceste cereri. “Am stat trei ore la rând şi încă nu am ajuns în faţă. Aşa am auzit, că trebuie să ne dea banii înapoi dacă depunem cererea asta. Dar nu înţeleg de ce merge atât de greu, pentru că până la urmă doar înregistrează o hârtie”, a declarat unul dintre pensionari.

Stau degeaba!
Funcţionarii Casei de Pensii au fost nevoiţi să primească aceste cereri, chiar dacă avalanşa de solicitări aproape că le-a blocat activitatea. Din nefericire, oamenii nu câştigă nimic din acest demers. “nu ştim de unde au auzit aşa ceva. Dar în mod cert acesta este efectul de turmă. Noi suntem obligaţi să le răspundem, dar le vom spune că prevederea aceasta apare într-o lege şi în conformitate cu acest act normativ totul este în regulă şi nu pot primi banii înapoi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Prahova, Graţiela Chiţu.
Cererile depuse la Casa de Pensii pot sta, însă, la baza unei acţiuni în instanţă împotriva statului, cel care a emis legea cu privire la această impozitare. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co