Actualitate

Forumul ONG-urilor Prahova

Reprezentanţii a 20 de organizaţii nonguvernamentale din Prahova, s-au întâlnit săptămâna trecută, la Forumul ONG-urilor, ediţia a IV-a.

Timp de mai multe ore, reprezentanții ONG-urilor au discutat despre acţiunile voluntariatului prahovean pe anul 2010, dar au format şi ateliere de lucru pentru implementarea mai uşoară a proiectelor pe anul acesta.
Din toate discuţiile a răzbătut clar idea că, oamenii au nevoie de acest gen de organisme pentru a fi mai bine reprezentaţi în relaţia cu autorităţile publice.
“Au știut că pot să fie informați, în special tinerele de la 19 ani până la 45 de ani, am realizat o informare pentru prevenirea cancerului de sân, am făcut o formă de a le învăța, deci un fel de cursuri pentru autoexaminarea sânului…
Pentru cei cu HIV, am reușit, prin forumul care s-a realizat anul trecut, să-și poată obține medicamentele, cu sincope, dar nu foarte mari”, a declarat Iolanda Gheorgiu, din cadrul Asociaţiei “Noi şi ceilalţi”.
„I-am ajutat să se integreze mai bine în societate, i-am ajutat să scape, într-un fel, de sentimentul de inferioritate, să dobândească anumite abilități care să îi ajute să se dezvolte, prin proiectul “Școală județeană, abilități de viață”, finanțat prin fonduri PHARE”, a explicat Adina Doloman, din cadrul Centrului de Resurse Apollo.
Aspecte multiple
“Suntem o asociație de sprijin a copiilor cu handicap fizic din Ploiești și din județul Prahova. Ne ocupăm cu recuperarea neuromotorie a lor – avem o sală de kinetoterapie și un atelier protejat în care copiii și tinerii vin și își dezvoltă abilitățile manuale și nu numai, a spus Oana Dumitraşcu”, din cadrul Asociației de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic Prahova.
Forumul ONG este, practic, o platformă de dezbatere care este organizată anual, cu participarea tuturor actorilor sociali implicaţi în dezvoltarea comunităţii. Evenimentul de săptămâna trecută a fost organizat de Federaţia ONG Prahova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova şi a Direcţiei Judeţene pentru Tineret. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co