Actualitate

Autorităţile au închis un magazin de vise în Ploieşti

Autorităţile din Prahova fac front comun în lupta contra entobotanicelor.

După ce Primăria Ploieşti a anulat avizul pentru programul de funcţionare al celor cinci magazine existente în oraş, pe motiv că se află la mai puţin de doi kilometri de biserici, şcoli şi spitale, aşa cum prevede o hotărâre a Consiliului Local, şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Prahova a decis să închidă pentru cel puţin pentru șase luni un spice shop.
Pe etichetele pliculeţelor găsite aici, comisarii au citit inclusiv numele unor gaze ca azot şi amoniac care nu pot fi  ambalate în plicuri. Mai mult, altele se pot aprinde în contact cu aerul, cum ar fi sodium, fosfor, subtanţe care trebuie ţinute sub control. În plus, ingredientele trecute pe etichete sunt incomplete, prost traduse sau inexistente.
Comisariatul pentru Protecția Consumatorului a sancţionat magazinul cu 20.000 de lei, pentru a doua oară în ultima jumătate de an, dar acum acesta a fost închis.

Numulțumire
Ploieştenii sunt mulţumiţi că, în sfârşit, autorităţile fac ceva. Sunt totuşi de părere că răul trebuie tăiat din rădăcină.
“Este bine că se poate face măcar atât. Dar asta trebuie să fie un început. Magazinele ar trebui interzise cu totul, nici pe site-uri să nu poţi cumpăra, iar cei care fac trafic cu aşa ceva să înfunde puşcăria” a spus Marian Vlad, un tânăr de 16 ani.
Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești au ridicat şi probe din marfa vândută în magazinul controlat de comisarii pentru protecţia consumatorului pentru a le analiza.
Dacă se constată că acestea
conţin substanţe interzise de lege, patronul ar putea sta ani buni după gratii. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co