Invatamant

Suplinitorii pot deveni titulari

Din acest an, profesorii suplinitori au posibilitatea de a deveni titulari, fără concurs, în urma unei decizii recente a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. “Este vorba despre articolul 253 care specifică faptul că cei care au participat la concursul naţional de titularizare în ultimii patru ani şi au obţinut note peste 7 sau cel puţin 7 şi acum suplinesc pe catedre libere şi cu viabilitate de patru ani de zile, se pot titulariza fără a mai da concurs. Trebuie înţeles totodată că este vorba doar de acestă categorie de persoane”, a declarat inspectorul general ISJ Prahova, Gheorghe Borovină.
Părinţii, însă, nu văd cu ochi buni decizia reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. „Nu sunt de acord. Dacă elevul are la catedră un profesor care a luat doar nota 7 la titularizare, elevul cât poate să aibă? Elevii au nevoie de profesori foarte bine pregătiţi astfel încât şi rezultatele lor să fie pe măsură”, a explicat Ioana Măgureanu, din Ploieşti.
Până pe 8 martie, directorii
unităţilor de învătământ din județ trebuie să comunice reprezentanţilor Inspectoratului Școlar posturile viabile. În Prahova există la ora actuală aproximativ  6.000 de profesori titulari, la care se adaugă alţi 1.500 de suplinitori. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co