Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Copii deosebiţi cu rezultate deosebite

Sunt 50 de copii drăgălaşi, a căror viaţă ar fi perfect normală dacă ar avea şi părinţii alături. Aceste suflete primesc iubirea şi toată atenţia celor care au grijă de ei, respectiv personalul Casei Speranţei din Câmpina.

„O parte dintre aceşti copii sunt părăsiţi, iar o parte sunt din familii foarte sărace. Sunt copii sănătoşi, foarte inteligenţi, care merg la şcoală. Noi suntem o comunitate de cinci măicuţe, congregaţia a construit casa, apoi ne-au zis: descurcaţi-vă!”, a spus sora Marisa Zanetti. Au o casă frumoasă, făcută special pentru ei şi au în jurul lor oameni care pun suflet în creşterea şi buna educare pe care orice copil trebuie să o primească. Micuţii merg la şcolile din oraş, au rezultate bune şi sunt lăudaţi de învăţătorii lor. „Pregătim lecţiile cu copiii de clasa I. Nu este greu, atâta timp cât ne place ceea ce facem. Sunt copii buni, dar trebuie să avem răbdare cu ei. Îi iubim foarte mult; le ţinem loc mămicilor, tăticilor, ne implicăm la serbări, mergem la şedinţe în locul părinţilor, dar este foarte frumos. Avem mulţumirea că atunci când mergem la şcoală, copiii sunt lăudaţi iar noi suntem mândre de ei”, a spus Romanţa Bucuroiu.

Activităţi multiple
În timpul liber copiii au şi activităţi sportive pe care le desfăşoară cu plăcere. Marius Iordache este antrenorul de judo care lucrează cu ei aproape zilnic. „Pentru un oraş mic cum e Câmpina, sunt rezultate extraordinar de bune. Avem campioni naţionali, vicecampioni naţionali, fie la individual sau pe echipe. Avem multiplii medaliaţi la competiţii prin ţară şi este şi un copil medaliat la un campionat european. Lucrăm mult, facem antrenament de cinci, şase ori pe săptămână, în funcţie de competiţiile la care trebuie să ne prezentăm”, a povestit antrenorul de judo, Marius Iordache. Copiii au  participat la competiţii importante şi se mândresc cu foarte multe medalii. Ştiu că performanţa se atinge numai prin muncă şi ambiţie şi vor ca antrenorul şi personalul care are grijă de ei să se mândrească cu rezultatele obţinute de ei. „Avem medalii importante iar judo înseamnă, în primul rând, multă ambiţie. Ne învaţă cum să ne comportăm şi să fim curajoşi”, au spus copiii.
Când totul se face cu multă dragoste, se formează o mare familie, în care zâmbetele a 50 de copii dau tuturor celor din Casa Speranţei satisfacţia că au asigurat celor mici un viitor frumos… Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co