Actualitate

S-au călcat în picioare

Aglomeraţie mare, săptămâna trecută, la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Câmpina.

Beneficiarii Legii 416, în urma modificării ce a avut loc în ianuarie 2011, sunt obligaţi să se prezinte lunar la Agenţie în vederea obţinerii adeverinţei pentru ridicarea ajutorului social. „Prezenţa lor, lunară de acum, la noi, dă naştere unor probleme pentru că sunt numeroşi şi au nevoie de acest document pentru a primi banii pentru venitul minim garantat”, a spus şeful ALOFM Câmpina, Liliana Vasile. Din păcate, cei care se prezintă pentru ridicarea adeverinţei sunt în număr mare, deoarece majoritatea nu îndeplineşte condiţia de a participa la vreun curs de calificare, din punct de vedere al studiilor.

E greu pentru toată lumea
Personalul Agenţiei îşi desfăşoară cu greu activitatea. „Nu mai putem face faţă; ei nu ne înţeleg, se împing, se ceartă… şi nu ştiu din ce motiv, pentru că toată lumea va pleca de aici cu treaba rezolvată. Nu vor să înţeleagă situaţia. Avem un curs de calificare desfăşurat în colaborare cu Primăria Câmpina, i-am trimis la acest curs şi refuză să se ducă”, a spus consilierul superior, Lorena Cofaru.
„Am stat la rând, dar degeaba. Dacă ar fi cineva aici să facă ordine, ar merge mai bine”, a spus una dintre persoanele aflate la rând.
„Pentru un milion pe care îl iau trebuie să vin în fiecare lună. Muncă nu găsesc, la cei 60 de ani ai mei. Fără ajutorul social, la spitalizare nu ne primeşte nimeni”, a spus o altă persoană.
La ALOFM Câmpina se prezintă în jur de două-trei mii de persoane pentru că sunt deservite 22 de localităţi din jurul municipiului Câmpina. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co