Actualitate

Şi-a ucis tatăl cu un cuţit de bucătărie

Crimă cu sânge rece la Comarnic. Un tânăr cu probleme psihice, de 34 de ani, recent eliberat din Spitalul de Psihiatrie Săpoca, şi-a omorât cu cruzime tatăl. Îndurerate, rudele victimei îi acuză pe medicii din unitatea spitalicească că l-au externat, deşi reprezintă un pericol public.

Bărbatul ucis de fiul său avea 59 de ani. A fost găsit fără viaţă chiar de sora sa. Şocată, femeia a povestit că trupul neînsufleţit era întins pe pat, fără urme de sânge. A anunţat organele legii, însă poliţiştii şi doctorii sosiţi la faţa locului au spus, în primă fază, că moartea a survenit fără violenţă. Abia după autopsie, medicii legişti au descoperit că omul fusese înjunghiat în inimă cu un cuţit de bucătărie. „Mi-am dat seama că băiatul l-a omorât pe fratele meu, deoarece au fost singuri acasă. Sora mea a găsit cuţitul în sertar. Era plin de sânge. I-a băgat cuţitul în inimă 17 centimetri. A încercat să o omoare şi pe mama mea acum câteva zile. I-a dat mai multe picioare în burtă şi a avut noroc că am auzit-o când ţipa, pentru că altfel o omora şi pe ea”, a povestit sora victimei, Domnica Drăgoi.
Tânărul acuzat de crimă este bolnav psihic şi fusese internat la Săpoca, în judeţul Buzău, după ce în urmă cu aproape șase ani şi-a incendiat casa. Mătuşa lui susţine că la externare le-a spus medicilor că băiatul este periculos, însă nu a fost luată în seamă.
„Pe 20 ianuarie i-au dat drumul din spital şi
l-au adus acasă. Eu le-am spus că nu se poate să-i dea drumul, deoarece a încercat, înainte să fie internat, să dea foc la casă, a dat în tatăl lui, şi-a lovit bunica de câteva ori… Am depus reclamaţie la poliţie, am sunat la Săpoca, iar ei au spus că e ameliorat. Doctorii mi-au dat doar două pastile să-i dau pe zi, dar cred că nu a fost bun tratamentul pentru că el este retard mintal şi are schizofrenie grefată. După ce am aflat de crimă, am sunat la spital şi le-am spus ce a făcut. Au rămas uimiţi şi mi-au spus că acolo n-a făcut probleme”, a spus sora victimei, Mariana Piciorea.

Era o problemă…
Rudele mai povestesc că băiatul a mai avut ieşiri din ce în ce mai violente şi chiar a ameninţat că va omorî mai mulţi membri ai familiei, însă nimeni nu şi-a imaginat că îşi va pune planurile în aplicare.
„Le-a spus mamei mele, bunicii şi unchiului că îi va ucide pentru că nu putea să îi suporte. Zicea tot timpul că îl stresează şi că vrea să-i omoare pe toţi trei. Cei de la spital ne-au tot asigurat că s-a făcut bine şi uitaţi unde s-a ajuns şi cât de bine s-a făcut”, a precizat nepotul victimei, Ciprian Burbea.
Procurorii au emis ordonanţă de internare pe numele suspectului. El ar putea fi cercetat pentru omor calificat, dacă se stabileşte că a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Deocamdată, suspectul este ţinut sub pază la Spitalul de Neuropsihiatrie Voila.  Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co