Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Şi-a ucis tatăl cu un cuţit de bucătărie

Crimă cu sânge rece la Comarnic. Un tânăr cu probleme psihice, de 34 de ani, recent eliberat din Spitalul de Psihiatrie Săpoca, şi-a omorât cu cruzime tatăl. Îndurerate, rudele victimei îi acuză pe medicii din unitatea spitalicească că l-au externat, deşi reprezintă un pericol public.

Bărbatul ucis de fiul său avea 59 de ani. A fost găsit fără viaţă chiar de sora sa. Şocată, femeia a povestit că trupul neînsufleţit era întins pe pat, fără urme de sânge. A anunţat organele legii, însă poliţiştii şi doctorii sosiţi la faţa locului au spus, în primă fază, că moartea a survenit fără violenţă. Abia după autopsie, medicii legişti au descoperit că omul fusese înjunghiat în inimă cu un cuţit de bucătărie. „Mi-am dat seama că băiatul l-a omorât pe fratele meu, deoarece au fost singuri acasă. Sora mea a găsit cuţitul în sertar. Era plin de sânge. I-a băgat cuţitul în inimă 17 centimetri. A încercat să o omoare şi pe mama mea acum câteva zile. I-a dat mai multe picioare în burtă şi a avut noroc că am auzit-o când ţipa, pentru că altfel o omora şi pe ea”, a povestit sora victimei, Domnica Drăgoi.
Tânărul acuzat de crimă este bolnav psihic şi fusese internat la Săpoca, în judeţul Buzău, după ce în urmă cu aproape șase ani şi-a incendiat casa. Mătuşa lui susţine că la externare le-a spus medicilor că băiatul este periculos, însă nu a fost luată în seamă.
„Pe 20 ianuarie i-au dat drumul din spital şi
l-au adus acasă. Eu le-am spus că nu se poate să-i dea drumul, deoarece a încercat, înainte să fie internat, să dea foc la casă, a dat în tatăl lui, şi-a lovit bunica de câteva ori… Am depus reclamaţie la poliţie, am sunat la Săpoca, iar ei au spus că e ameliorat. Doctorii mi-au dat doar două pastile să-i dau pe zi, dar cred că nu a fost bun tratamentul pentru că el este retard mintal şi are schizofrenie grefată. După ce am aflat de crimă, am sunat la spital şi le-am spus ce a făcut. Au rămas uimiţi şi mi-au spus că acolo n-a făcut probleme”, a spus sora victimei, Mariana Piciorea.

Era o problemă…
Rudele mai povestesc că băiatul a mai avut ieşiri din ce în ce mai violente şi chiar a ameninţat că va omorî mai mulţi membri ai familiei, însă nimeni nu şi-a imaginat că îşi va pune planurile în aplicare.
„Le-a spus mamei mele, bunicii şi unchiului că îi va ucide pentru că nu putea să îi suporte. Zicea tot timpul că îl stresează şi că vrea să-i omoare pe toţi trei. Cei de la spital ne-au tot asigurat că s-a făcut bine şi uitaţi unde s-a ajuns şi cât de bine s-a făcut”, a precizat nepotul victimei, Ciprian Burbea.
Procurorii au emis ordonanţă de internare pe numele suspectului. El ar putea fi cercetat pentru omor calificat, dacă se stabileşte că a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Deocamdată, suspectul este ţinut sub pază la Spitalul de Neuropsihiatrie Voila.  Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co