Politica

Se agită apele politicii

Georgică Severin şi-a găsit locul la PSD şi ieşirea sa la rampă a făcut, deja, valuri în politica prahoveană.

În condiţiile în care, cu câteva luni în urmă, senatorul Georgică Severin declara presei prahovene, cu privire la intrarea sa în PSD, că „nu poate fi vorba” de acest partid, iar PNL-ul îl ţinea la distanţă, spunând „mulţumesc, încă nu e cazul”, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, în sediul PSD, pe 16 septembrie, acesta a încercat (nu se ştie dacă a şi reuşit) să-şi motiveze alegerea privind schimbarea taberei politice, chiar la PSD.
La întrebările fireşti ale jurnaliştilor, senatorul Georgică Severin a răspuns: „N-o să mă vedeţi pe mine, acum, un mare susţinător al impozitului progresiv, dar recunosc că asta e politica partidului în care m-am înscris. Nu o să fiu Gigi contra, o să încerc să mă afirm în continuare pe linia care mă interesează şi care este obiectivul meu şi care coincide perfect cu obiectivul PSD şi anume menţinerea şi întărirea democraţiei în România”. Adică, doar PSD susţine democraţia în România? De aceea, nu a intrat în rândurile liberalilor sau pentru că filiala Câmpina i-a dat „sector interzis” în ceea
ce-l priveşte? Întrebat despre acest lucru, senatorul Georgică Severin a spus: „Legat de PNL Câmpina, vă spun un singur lucru: dacă aş fi insistat, în contextul în care, la nivel central, pot spune chiar că s-a dorit foarte mult trecerea mea la PNL, şi aş fi cerut dizolvarea organizaţiei Câmpina, aş fi putut s-o obţin extrem de uşor. În al doilea rând, am avut o discuţie cu domnul Guran. Nu a spus că nu doreşte să vin, dar mi-a spus că sunt unii colegi de-ai dânsului care nu mă doresc. Sincer să fiu, nu vreau dragoste cu sila, cu nimeni”.

Replica de a doua zi
A doua zi, comentariile liderului liberal de la Câmpina, Virgil Guran, faţă de afirmaţiile senatorului, nu s-au lăsat aşteptate: „Eu nu cred că a fost la discuţii la conducerea PNL-ului. Cred că o fi fost la discuţii la conducerea PCR-ului, că doar la PCR se pot desfiinţa aşa, peste noapte, organizaţii. Eu ştiu că este un senator şi chiar l-am apreciat la unele lucruri, atunci când face ceva bun, dar şi când vorbeşte prostii, trebuie s-o spun. Cred că a vorbit gura fără el”.
Revenind la drumul atât de sinuos în politică al senatorului Georgică Severin, nu putem să nu ne amintim de perioada când îl ataca vehement, în ziarul personal, „Zarva”, pe liderul PSD, Adrian Năstase. Întrebat de jurnalişti cum e să fie coleg, acum, cu fostul premier social-democrat, Georgică Severin a contestat că ar fi conceput materiale cu atac la persoană, existând doar divergenţe de opinii doctrinare. Ne întrebăm atunci, de ce s-a înscris în PSD, dacă nu-i place doctrina sau modul cum este aplicată? Răspunsul vine tot de la senatorul Severin: „În calitate de senator independent, nu poţi să ai succes. Ai nevoie de un grup, de o anumită afiliere”. Astfel, putem concluziona că, dacă susţinere nu e…, nimic nu e. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co