Imobiliare Valea Prahovei
Politica

PNL Câmpina mizează pe valoarea membrilor

Se „mişcă” ţara, implicit şi Câmpina. Pe zi ce trece, apar noutăţi la nivelul politicii din oraş. Filiala UNPR, proaspăt înfiinţată, încearcă să-şi găsească rapid adepţi în rândurile sale, PSD îşi face simţită prezenţa, întărindu-şi rândurile cu senatorul Georgică Severin, iar Daciana Sârbu Ponta marchează deschiderea cabinetului europarlamentar în sediul PSD. Ce fac PNL-iştii locali?

Slabă, din punct de vedere al numărului de reprezentanți în Consiliul Local Câmpina, filiala PNL încearcă
să-şi impună influenţa politică prin „valoarea membrilor care au influenţă asupra oamenilor pe care îi cunosc sau îi conduc” aşa cum spune Liviu Briciu, unul dintre vicepreşedinţi.
„Urmărim ca această influenţă politică să nu fie bazată pe teamă sau relaţii, ci pe valoare. Dacă omul este un conducător al unei întreprinderi sau al unui grup de oameni şi respectul acordat este maxim, considerăm că aceasta poate fi influenţa politică pe care o poate avea asupra oamenilor. Vreau să spun –  şi asta este trasat la nivelul partidului – că pentru noi primează integritatea morală şi competenţa profesională. La nivelul oraşului, noi considerăm că cei care sunt aleşi în biroul local au o influenţă medie, să spunem, deocamdată, pentru că n-am apucat să ne afirmăm foarte tare, ca oameni politici locali. Deocamdată, ne-am făcut curat în partid, emitem nişte idei, nişte principii morale pe care ne bazăm şi pe care le respectăm. Oamenii care nu corespund criteriilor de morală şi competenţă pe care noi le cerem, e mai bine să facă politică în alt partid”, a declarat Liviu Briciu.

Viziuni diferite
Întrebat fiind dacă afirmaţiile sale fac referire cumva la consilierul local Elvis Arghir, căruia i s-a retras în mod public, sprijinul politic, vicepreşedintele filialei PNL Câmpina a spus că acesta a fost izolat, “dânsul având alte viziuni. Face politică altfel decât ne imaginăm noi că ar trebui făcută. Poate greşim noi şi o să pierdem! O să ne ducem acasă, să ne vedem de treabă”, a mai spus Briciu.
Ca o trecere în revistă, privitor la ceea ce a însemnat PNL Câmpina la alegerile din 2008, Liviu Briciu a adăugat: „Am senzaţia că noi am fost la Câmpina, şi istoria o dovedeşte, un fel de refugiu al politicienilor câmpineni, atunci când le-a fost greu. Ştiţi foarte bine că în filiala liberală a fost şi domnul Severin preşedinte şi a plecat foarte uşor şi foarte simplu”.
Comentând despre „guvernul din umbră” format de PNL, Liviu Briciu pare să îmbrăţişeze ideile colegului său de partid, Varujan Vosganian, considerând că nu este momentul pentru declanşarea unor alegeri anticipate. Astfel, deocamdată, ţara se mişcă haotic, atât în sânul partidelor, cât şi în privinţa sindicaliştilor, care îşi strigă necazurile în stradă, fără să aibă certitudinea că se va găsi o soluție.

Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co