Actualitate

Sărbători fără petarde

Luna decembrie nu aduce numai frumuseţea sărbătorilor de iarnă, ci şi probleme pentru poliţişti. Este ştiut faptul că înainte de Revelion autorităţile se confruntă cu comercializarea ilegală a petardelor și Poliţia de Proximitate trage semnalul de alarmă.

„Fapta de a deţine asemenea materiale confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice din categoria petarde şi pocnitori este incriminată ca fiind infracţiune”, a spus Agentul Şef Ciprian Geambaşu din cadrul Serviciului Poliţiei de Proximitate Câmpina. În municipiu au fost depistaţi, deja, tineri care au folosit astfel de materiale ilegale. Poliţiştii fac apel şi la părinţi să-şi supravegheze cu atenţie copiii, astfel evitându-se evenimentele neplăcute, accidentele provocate de aceste materiale explozibile.
„Sunt unele persoane care folosesc petardele mult mai înainte. În noaptea de Revelion, înţeleg, dar să se joace copiii cu ele… nu sunt de acord. Îţi dau şi pe la picioare…”, a spus o câmpineancă.
„Pentru acea categorie de comercianţi sau acea categorie de tineri, şi nu numai, care consideră că odată cu sosirea Sărbătorilor își pot permite să tulbure liniştea publică sau să folosească în diferite situaţii aceste materiale explozibile, trebuie să precizăm că riscă să suporte consecinţele legii.
Acelora care vor fi depistaţi, în cadrul acţiunilor noastre, li se vor întocmi dosare penale”, a mai spus Agent Şef Ciprian Geambaşu.   D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co