Actualitate

Furau din case mari

Poliţistii prahoveni au reuşit să destructureze o grupare infracţională condusă de un bărbat de 44 de ani din comuna Floreşti cunoscut în mediile interlope drept “Aurică, pumn de fier”.

Gruparea era specializată în tâlhărie, acte de cămătărie urmate de şantaj, prostituţie şi proxenetism, furt de autoturisme şi înmatricularea acestora cu acte false, dar şi furturi din societăţi comerciale, locuinţe şi anexe gospodăreşti, fapte comise pe raza municipiilor Ploieşti, Câmpina şi a localităţilor limitrofe acestor oraşe. Poliţiştii au descins în 27 de locaţii din judeţul Prahova pentru a face percheziţii şi, pe lângă multe bunuri pentru care nu s-au putut arăta documente de provenienţă, au fost găsite şi trei arme cu aer comprimat, folosite cel mai probabil pentru intimidarea celor santajaţi.

Astfel, oamenii legii au găsit sume mari de bani, 580 de pachete de ţigări, petarde, 3.000 de litri de motorină, bijuterii, aparatură electronică, toate fără acte. Totodată, la una din locuinţele suspecţilor a mai fost găsit un autoturism înmatriculat în Germania, despre care există indicii că ar fi fost sustras şi înmatriculat în fals.
Poliţiştii au descoperit că în anturajul grupării erau şi patru prostituate care aveau datoria pe lângă a aduce bani din activitatea lor, să vândă bunurile furate.
Abia ieşit din închisoare în primăvara acestui an după ce fusese condamnat pentru furt şi tâlhărie, Aurică a devenit şeful găştii despre care poliţia spune că este una dintre cele mai mari din judeţ. De regulă, suspecţii spărgeau case de oameni bogaţi, iar poliţiştii încearcă să probeze acum că ei sunt şi autorii spargerii casei parlamentarului Florin Anghel. Aceştia acţionau la pont şi analizau fiecare lovitură. Acum Aurică și patru locotenenți de-ai săi au fost reținuți pentru 24 de ore. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co