Actualitate

Săracii Ploieştiului, număraţi în dosare

ajutor-socStatisticile Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploieşti indică faptul că localnicii sunt mai săraci pe zi ce trece, tot mai mulți având nevoie de o masă la cantina de ajutor social sau de venit minim garantat.

În perioada scursă de la începutul acestui an, 150 de dosare noi au fost depuse la ASSC Ploiești de persoane care au nevoie de hrană de la cantina de ajutor social. Astfel, numărul celor care acum primesc o masă pe zi de la stat a ajuns la 900. Aceasta, de fapt, nu este cifra exactă a celor care beneficiază de hrană de la primărie, pentru că în spatele fiecărui beneficiar există de cele mai multe ori o familie numeroasă. Pe de altă parte, dacă în anii trecuţi numărul ploieștenilor care beneficiau de venit minim garantat scădea vertiginos, acum, reprezentanții ASSC Ploieşti numără cu îngrijorare dosarele noi pentru obținerea acestui ajutor. „Făcând o statistică, putem constata că, începând cu luna noiembrie a anului trecut, a început o creștere, respectiv am primit 28 de dosare noi, în decembrie alte 15, iar în ianuarie 2010, încă 12 dosare. În 2008, ajunsesem la 360 de dosare, acum vom sări de 400”, a declarat directorul ASSC Ploieşti, Doina Căpuz.
„Nu avem ce să facem, nu avem cum să ne descurcăm în ziua de astăzi, că este foarte greu. Suntem nevoiți să apelăm la mila statului, la mila autorităților, ca să ne creștem copiii. E foarte greu să-ți găsești o muncă, ce să mai zic de o muncă mai bine plătită”, a declarat Marian, unul dintre ploieștenii care au parte de sprijin din partea municipalității.
Pentru câteva zile de muncă în folosul comunităţii, beneficiarii de venit minim garantat obţin 125 de lei de persoană, pe lună, sau 462 de lei pentru o familie cu cinci membri. Cuantumul ajutorului creşte cu 31 de lei pentru fiecare dintre persoanele dintr-o familie cu mai mult de cinci membri.

Probleme sunt peste tot
O situație îngrijorătoare este și în municipiul Câmpina, unde o persoană din 11 este atât de săracă, încât are nevoie de ajutor din partea autorităților. Este vorba despre aproximativ 3.500 de localnici. „Cred că ceva trebuie să se întâmple, pentru că nu se poate să mergem în stilul acesta. Mi se pare foarte mult ca aproximativ zece la sută din populație să aibă probleme majore”, a declarat secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co