Actualitate

S-au dat în spectacol

Un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a fost reţinut 24 de ore după ce a fost oprit de poliţişti cu patru focuri de avertisment.
Totul a început seara trecută, când tânărul, în vârstă de 35 de ani, se afla cu doi prieteni într-un autoturism parcat pe strada Praga din Ploieşti.
De la câteva pahare, s-a ajuns ca tinerii să încingă o petrece în toată regula, pe mijlocul străzii. Imediat au intervenit poliţiştii, care nu i-au putut potoli decât după ce au făcut uz de armă. „Când i-au observat pe poliţiştii sosiţi la faţa locului, tinerii au demarat în trombă, ignorând somaţiile repetate făcute prin staţia de amplificare a autospecialei de poliţie, precum şi semnalele acustice şi vizuale care se aflau în funcţiune. Autoturismul urmărit şi-a continuat deplasarea pe mai multe străzi din municipiu, trecând pe culoarea roşie a semaforului electric şi deplasându-se chiar pe străzi cu accesul interzis, dar şi pe trotuar. A fost nevoie ca poliţiştii să efectueze patru focuri de avertisment în plan vertical, pentru a se reuşi imobilizarea autoturismului respectiv şi a ocupanţilor acestuia”, a declarat putătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Dan Radu.

Dosar penal
Cu ocazia testării cu etilotestul, s-a constatat că şoferul (35 de ani) prezenta o concentraţie 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ceilalţi ocupanţi ai maşinii au 33, respective 34 de ani.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi conducere a unui autotursim pe drumurile publice având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Acesta riscă o pedearsă cu închisoarea de până la şapte ani de închisoare. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co