Actualitate

Buni de plată

Un milion de dolari! Atât riscă să plătească Primăria Râfov, dacă, până cel târziu la sfârşitul lunii, nu va avea reabilitate trei drumuri comunale, care au fost distruse de maşinile de mare tonaj care tranzitează zona, pentru lucrările de construcţie a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Este vorba despre drumurile comunale 86, 83 şi 87, care au fost reabilitate în urmă cu câţiva ani prin programul SAPARD. Deşi Primăria Râfov nu are nicio vină pentru distrugerea acestor drumuri şi există un contract cu constructorul conform căruia acestea vor fi reabilitate până la data de 25 noiembrie, acest lucru nu s-a întâmplat. „Dacă cei care se ocupă de construcţia autostrăzii nu vor respecta contractul, conform căruia până pe 25 noiembrie drumurile comunale să fie reabilitate, noi, practic, suntem buni de plată. Este incorect şi, oricum, nici măcar în zece ani de zile de acum înainte nu vom avea de unde suporta zece milioane de dolari, cât prevede programul SAPARD, prin care noi am făcut aceste drumuri. Noi aici avem o localitate săracă şi îmbătrânită, oamenii nu au bani de taxe şi impozite. De abia reuşim să colectăm jumătate din taxele şi impozitele de la locuitori”, a declarat primarul comunei Râfov, Mircea Chivu.

Nemulţumire generală
Oamenii sunt şi ei nemulţumiţi şi spun că lucrările la autostradă i-au lăsat fără drumuri, dar şi cu casele distruse. „Salvaţi-ne oameni buni, că ăştia cu autostrada ne-au distrus şi case, şi drumuri, şi tot… Trec cu viteză mare pe aici şi 40 de tone încărcătură. Normal că se distrug drumurile”, a explicat o localnică. „Drumurile astea ni le-a făcut domnul primar şi, la scurt timp, ni le-au distrus oamenii ăştia cu autostrada lor. Să vină să ne-o facă înapoi, aşa ar fi corect”, a declarat un alt localnic.
În aceeaşi situaţie este şi un drum judeţean. DJ 139 arată acum ca după bombardament. „Drumul Judeţean 139 este într-o stare foarte proastă. Aproape că nici nu se mai cunoaşte că a fost vreodată asfalt pe el. Am făcut nenumărate demersuri ca să ne fie refăcute toate drumurile distruse, însă fără rezultat”, a mai adăugat Mircea Chivu. La începutul săptămânii, edilul localităţii a avut o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, în încercarea de a se rezolva problema. Aceştia au luat legătura imediat cu compania de drumuri care se ocupă de construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, pentru a se respecta termenul de 25 noiembrie, până când acestea pot fi reabilitate. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co