Actualitate

Monumentul de la Brebu-Aluniş

Meleagurile de lângă Câmpina trebuie puse în valoare. Chiar şi cu sume mici de bani, peisajele din comunele învecinate pot fi cadrul optim pentru colţuri naturale de relaxare. La ieşirea din satul Pietriceaua, spre Aluniş, există de ani buni o cruce pe marginea drumului, la hotarul celor două localităţi. Un sătean a vrut să facă pe acest loc un adevărat monument, între dealuri. „Este o cruce a unităţii, care leagă Aluniş de satul Pietriceaua al comunei Brebu. Troiţa este investiţia unui om cu suflet mare, Vasile Pascu din Aluniş. Peisajul va fi pus în valoare şi vom amenaja şi o zonă pentru picnic: mese, coşuri de gunoi, grătare şi parcare pentru maşini”, a povestit primarul comunei Brebu, Dumitru Comăniţă. Crucea are o înălţime de 12 metri şi este luminată pe timp de noapte. În jurul ei, stau aprinse candele, între ghivecele de flori.
Lângă acest monument există deja o masă cu băncuţe, iar Consiliul Local Brebu poate participa la modernizarea şi dezvoltarea acestui loc, ca un mic popas.
În bugetul anului viitor, o sumă va fi alocată acestui proiect. Pietriceaua şi Aluniş sunt legate printr-un izlaz, locuri pitoreşti cu multă verdeaţă şi cu vechi cumpene de apă…D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co