Sport

S-a pornit şi Liga B Prahova

Conpet Ploieşti – Petrolul Ploieşti
0-2 (0-2)
Stadion: ”Conpet” din Strejnic. Spectatori: aproximativ 650
Autorii golurilor: Frâncu(min.17 – autogol) şi Bozga (min.40).
Conpet: Bică – Dan, Creţu (min.75 Lungu), Frâncu, Dobrinoiu (min.46 Stanca), Secreţeanu, Maria, Ilioiu, Voinea, Cl. Dumitru, M. Ivan (min.61 C.Nica). Antrenor: Silviu Dumitrescu
Petrolul: Andrei Vlad – Păun, Stegaru, Bozga, Pompiliu Stoica, Cr. Vlad (min.75  Gafiţa), Enescu, Fl. Dumitru (min.60 Daniel Stan), Budescu, Opriţa, M. Ene (min.66 Stănescu).
Antrenor şi manager general: Valeriu Răchită
Brigada de arbitrii a fost formată din: Lucian Rusandu – la centru, ajutat la cele două tuşe de Jozef Peter şi Josef Fodor (toţi din Sfântu Gheorghe).
Cel mai bun jucător al meciului: Budescu (Petrolul).
Marţea trecută, stadionul din Strejnic a găzduit partida contând pentru turul IV din cadrul Cupei României Timişoreana, editia 2010-2011, dintre Conpet şi Petrolul Ploieşti, meci care pentru ”trupa” condusă de tehnicianul Vivi Răchită însemna debutul oficial în noul sezon competiţional.
Jocul a început cu atacuri în trombă ale ploieştenilor care au avut două ocazii de a marca, în primele 5 minute, ratate cu uşurinţă de Florentin Dumitru şi Enescu.
Deschiderea scorului a venit după sfertul de oră al jocului, mingea expediată de Budescu peste apărarea celor de la Conpet fiind deviată de Frâncu în propria poartă. Scorul a fost majorat când mai erau 5 minute până la pauză, Florentin Dumitru centrând mingea în careul advers de unde Bozga a împins-o în plasa porţii.
După pauză, echipa transportatorilor de ţiţei prin conducte a îndrăznit mai mult căutând reducerea diferenţei dar asta doar în primele 10 minute după care Petrolul s-a instalat la cârma jocului ca şi în primul mitan.
De remarcat jocul laborios al lui Budescu care a fost joli jocker- ul formaţiei şi cel ce a fost în prim planul celor mai multe acţiuni de atac ale galben-albaştrilor, dar şi numărul mare de ocazii de gol pe care jucătorii Petrolului le-au ratat din situatii de unu la unu cu portarul advers, Daniel Stan-de trei ori şi Stănescu-de două ori fiind protagoniştii unor astfel de faze în al doilea mitan.
La final, Vivi Răchită (vezi foto) a afirmat că “a fost o calificare meritată a noastră, am controlat jocul în totalitate, dar am ratat nepermis de mult şi am avut şi unele imperfecţiuni în faza defensivă. În cupă, obiectivul ni-l stabilim singuri, în funcţie de ce rezultate avem. Nu spun vorbe mari când declar că putem ajunge în fazele superioare ale competiţiei pentru că avem jucători valoroşi şi cu experienţă”.
Chimia Brazi – Gloria Buzău
4-1 (3-0)
Stadion: “Chimia” din Brazi. Spectatori: cam 300.
Marcatori: Arnăutu (min.22 şi 25), Popa (min.45) şi Toporan (min.80) – pentru gazde, Cr. Puşcă (min.47) – pentru oaspeţi.
Chimia Brazi: Sava – Popa, Toporan, Cl. Vasile, Irimescu, Minciună, Fl. Pârvu, Răuţă(min.73 Baroian), Păun(min.46 Cătălin Vlad), Lazăr, Arnăutu(min.65 Năstase).Antrenor: Octavian Grigore.
Gloria Buzău: Budur – Baciu, Cr. Puşcă, Filip , Poteraşu, Mocanu (min.46 Ştefan), M. Puşcă, Chimir, Ursu, Ungureanu (min.73 Câmpeanu), Moise. Antrenor: Mihai Ciobanu.
Au condus acest joc: George Rădulescu (București) – la centru, ajutat la cele două tuşe de  Daniel Hârlab şi Dan Ilieş (ambii din Braşov).
Cei mai buni jucători de pe teren: Arnăutu şi Toporan
Chimiştii din  Brazi se dovedesc a fi, şi în acest sezon, specialiştii Cupei României, iar visul clubului de lângă Combinat de a aduce, iarăşi, un adversar din prima ligă, pe teren propriu, fiind la un singur pas până a se materializa.
Meciul cu buzoienii a adus elevilor lui Octavian Grigore, mai degrabă, un antrenament ideal, înaintea startului din campionat când vor merge la Filipeştii de Pădure pentru disputa cu echipa locală. De ce afirm aceasta? Pentru că Gloria Buzău, o grupare ce a activat pe prima scenă a fotbalului din România şi mult mai bine cotată, prin prisma faptului că evolueaza în Liga a II-a, a venit la Brazi cu multe rezerve şi juniori, dar asta, până la urmă, nu împiedică din meritele calificării.
Jucătorii tehnicianului Tavi Grigore au început partida cu multă seriozitate şi ambiţie, iar după 25 de minute de joc, scorul era 2-0 prin dubla lui Sergiu Arnăutu. Acesta a deschis scorul în minutul 21, la o gafă a portarului buzoienilor, care a scăpat mingea din braţe, majorându-l în minutul 25 după o pasă a lui Păun, marcând cu un şut plasat la colţul lung.
Până la intrarea echipelor la cabine, scorul a devenit 3-0 printr-un gol de senzaţie marcat de noua achiziţie, Emanuel Popa, fundaşul expediind mingea din marginea careului mare în vinclul porţii oaspeţilor.
Debutul reprizei secunde a aparţinut oaspeţilor care au redus din diferenţă prin golul marcat de Cristian Puşcă, apărarea gazdelor fiind surprinsă de rapiditatea contraatacului.
A fost un simplu foc de paie deoarece chimiştii din Brazi au reluat presiunea la poarta adversă, scorul final fiind stabilit în minutul 80 de Toporan aflat în mare vervă, cu o “scăriţă” peste portarul Budur, căzut, dupa un şut al lui Minciună. O calificare reuşită pentru care merită felicitările noastre ! Baftă în continuare! Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co